UOPS: Izliv nasilja posledica sprege države i kriminalnih grupa 1Udružena opozicija Srbije Foto: N1

Udružena opozicija Srbije (UOPS) ocenila je da su slučajevi nasilja, među kojima je prebijanje mladića u Novom Sadu, posledica tolerisanja kriminalnih grupa i „javnog pakta režima (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića sa srpskim podzemljem“.

U saopštenju UOPS-a se navodi da „eskalacija nasilja širom Srbije“ ukazuje na povezanost vladajuće Srpske napredne stranke, policijskog vrha i kriminalnih grupa, za čije pripadnike kažu da „uživaju zaštitu države koja ih, po potrebi, koristi protiv sopstvenih građana“.

„Postojeći policijski vrh nakon afera poput Jovanjice, Krušika ili ranije Savamale pokazuje da je u službi jedne stranke i zaštite njenih kriminalnih krakova. Oslobadjanje Zvonka Veselinovića i Caneta Subotića, veze Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi sa Dijanom Hrkalović, oslobadjanje Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja optuženog za ubistvo i pored nadjenog DNK na mestu zločina, jasno pokazuju direktnu povezanost režima Aleksandra Vučića i srpskog podzemlja“, smatraju u UOPS-u.

Dodaje se i da bi slučaj prebijanja u Novom Sadu ostao u tajnim policijskim dosijeima da nije bilo građana.

„Na ovom slučaju vidljiva je sprega vrha policije, koja štiti novosadske policijske čelnike, čak i kada su pojedinci, pod njihovom nadležnošću, prekomerno primenjivali silu prema detetu ometenom u razvoju. Ovakvi dogadjaji, koji se dešavaju svaki dan, širom Srbije, šire strah, podstiču nesigurnost gradjana i izazivaju ozbiljnu zabrinutost, a uz to ponižavaju one policajce koji savesno rade svoj posao“, saopštio je UOPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari