Užički naprednjaci o protestu: Umesto mirnog okupljanja, bes i mržnja 1Foto: N. Kovačević

Gradski odbor SNS Užice je saopštio da su „građani pristojnog, dostojanstvenog i slobodarskog Užica zgroženi onim što se sinoć dešavalo na užičkom trgu“.

„Iz ruku onih koji u sebi nemaju ništa užičko poleteli su razni predmeti ka prostorijama Srpske napredne stranke, samo zato što u tim prostorijama sede ljudi koji drugačije misle“, saopštio je taj odbor.

Uz ocenu da se „najvaljivani miran protest pretvorio u divljaštvo, izlive besa i mržnje i pokazao pravo lice onih koji bi se silom i nasiljem obračunavali sa svojim neistomišljenicima“, naprednjaci navode da „jedina poruka koja je sinoć otišla sa tog skupa je da će svaki građanin Užica biti kamenovan, ako ne misli isto kao oni koji u svojim rukama imaju kamen“.

„Sigurni smo da će Užičani osuditi one koji su spremni da ruše i uništavaju ono što su generacije pre nas stvarale i gradile. Očekujemo da nadležni organi zaštite svakog čoveka i imovinu u našem gradu“, poručio je odbor užičkih naprednjaka.

Tokom sinoćnjeg protesta, nekoliko mladih je gađalo jajima i pardajzima veliki baner sa likom Aleksandra Vučića, koji se nalazi na prostorijama naprednjaka u hotelu „Zlatibor“, u centru grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari