Veselinović: Izbor Olivere Zekić i Aleksande Janković u REM jasno pokazuje nameru režima 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je danas da ponovni izbor Olivere Zekić i Aleksandre Janković u Regulatornog tela za elektronske medije (REM), dokaz da vlast nema nameru da bilo šta menja u radu javnih servisa i drugih emitera sa nacionalnim frekvencijama.

On je rekao da je Zekić, sa jedne strane oličenje neprofesionalnosti, osionosti i bahatosti, a sa druge gaženja i gušenja pluralizma mišljenja i promocije jednopartizma i autokratije.

„Olivera Zekić je osoba koja je oličenje svega onoga šta REM ne bi smeo da bude“, naveo je Veselinović.

Prema njegovim rečima, Zekić je od REM-a napravila mesni odbor Srpske napredne stranke (SNS), koji „štiti i promoviše nasilje, razvrat i nemoral na televizijama sa nacionalnim frekvencijama“.

„Verifikovala je sakrivanje istine o stanju u društvu od građana i sejanje mržnje prema političkim neistomišljenicima, kao i linč Olivera Ivanovića koji je nakon toga ubijen. Svoju netrpeljivost prema političkim protivnicima ona ne krije već to ispoljava kao osvetu za, kako ona navodi, nepravdu koju je njoj neko naneo dok je radila u jednom tabloidu“, kazao je Veselinović.

On navodi i da niko nema pravo da državnu funkciju koristi za osvetu pogotovu na mestu na kome se nalazi Zekić.

„Vrlo sličnu biografiju ima i Aleksandra Janković. Bila je tandem sa Oliverom Zekić u uništavanju slobode medija i zaslužna što je Srbija među najgorim zemljama po slobodi medija u svetu. Prvenstveno po pitanju uloge javnog servisa i televizija sa nacionalnim ferkvencijama“, kazao je Veselinović.

Dodao je da nije jasno kako je Jankovićeva izabrana za člana Saveta REM-a ispred verskih zajednica jer je član i funkcioner SNS-a.

„Nije mi poznato da ona svešteno lice ili da je eventualno završila bogoslovski fakultet. Ili je SNS postao deo neke verske organizacije“, zaključio je Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari