Veselinović: Prava istraga o ubistvu Olivera Ivanovića krenuće posle smene vlasti 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Građani, javne ličnosti i predstavnici opozicionih stranaka odaće počast lideru Građanske inicijative Sloboda, demokratija pravda Oliveru Ivanoviću u subotu u 17 sati paljenjem sveća ispred crkve svetog Marka u Beogradu, kada se navršava tri godine od njegovog ubistva.

Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, za Danas kaže da će prava istraga o ovom ubistvu početi posle smene ove vlasti.

– Prošle su tri godine bez pravde. Oliver Ivanović je streljan pre tri godine i to u leđa na svom Kosovu i Metohiji. Pre toga režimski mediji, prvenstveno Pink, pripremali su njegovo medijsko smaknuće. Tri godine kasnije niti znamo ko je naručio taj spot, da li je to učinila SNS i ko tačno iz te stranke, a ne znamo ni nalogodavca za ubistvo. Znamo samo da se pojedinci vezani za ovaj zločin šepure na Andrićevom vencu i na galeriji Narodne skupštine. Po svemu sudeći, prava istraga započeće nakon smene ove vlasti. Mi ćemo u subotu u 17 časova zapaliti sveće kao poruku da nismo zaboravili ni Olivera, ni to da su njegove ubice i nalogodavci na slobodi – kazao je Veselinović.

Podsetimo, 10. oktobra prošle godine Udružena opozicija Srbije i građani palili su u crkvi svetog Marka 1.000 sveća povodom 1.000 dana od Ivanovićeve nasilne smrti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari