Veselinović: SNS prodaje simbole Beograda 1Foto: Medija centar Beograd

Dobrica Veselinović iz inicijative Ne davimo Beograd ocenio je da prodaje Sava centa i Beograđanke nisu samo prodaje poslovnog prostora, već i vrednosti koje se ne mogu izmeriti novcem, budući da je reč o simbolima glavnog grada.

On je za N1 najavio da će Ne davimo Beograd od jeseni krenuti u snažniju kampanju za gradske izbore 2022. godine, na kojima će, kako je uveren, Srpska napredna stranka doživeti poraz.

Veselinović je istakao da se ta inicijativa neće naći na zajedničkoj izbornoj listi Udružene opozicije Srbije, jer je to pokušaj da se zbirni efekat desi negde gde ga nema.

Govoreći o prodaji Sava centra, Veselinović je rekao da je nužno da grad uloži novac u njegovu rekonstrukciju, kako bi taj objekat ostao javni prostor u svom punom kapacitetu.

Drugačije upravljanje može da doprinese da taj prostor ostane takav kakav je, uveren je Veselinović i podseća da su našoj zemlji danas na raspolaganju grantovi EU za energetsku efikasnost iz kojih bi obnova mogla da se finansira.

Stoga će inicijativa Ne davimo Beograd nastaviti da radi sa građanima na terenu kako bi ih informisala o štetnosti prodaje Beograđanke i Sava centra, kao što su radili i u slučaju Košutnjaka gde su, podsetio je Veselinović, sakupili više od 80.000 potpisa i podneli više od 7.000 primbedbi na plan kojim je predviđena seča 19 hektara šume zbog izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa.

Pritisak javnosti, ukoliko je dovoljno posvećen, može dati rezultat, mišljenja je Veselinović i podseća na građanske inicijative koje su uspele da se izbore za povratak trolejbuske linije 28 ili da odbrane zelene površine na Banovom brdu.

„Tako da mislim da nam predstoji talas malo većeg optimizma i veće politizacije tih borbi u smislu povezivanja različitih inicijativa, pravljenja zajedničkog fronta koji će morati da izađe na izbore 2022, kada ćemo videti kraj ove vlasti u Beogradu“, uveren je Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari