Veselji nije prisustvovao sastanku lidera vladajuće koalicije 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Lideri stranaka vladajuće koalicije, sa izuzetkom lidera Demokratske partije Kosova (DPK), Kadri Veseljia, su se danas sreli da bi razgovarali o daljim postupcima nakon ostavke premijera Kosova Ramuša Haradinaja.

Zamenik premijera u ostavci i lider Socijaldemokratske inicijative Fatmir Ljimaj je posle sastanka izjavio da je to bio uobičajen sastanak.

„To su normalni sastanci, da popijemo kafu sa kolegama, razgovarali smo o tome kako dalje. Jasno je da je zemlja pred izborima, postoje stalne konsultacije, samo sastanci za razmenu mišljenja“, kazao je Ljimaj.

Izrazio je nadu da će se sledeće nedelje rešiti pitanje održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.

U vreme dok se održavao sastanak lidera iz DPK je saopšteno da se Veselji nalazi u aktivnostima u ograncima stranke.

Veselji je sinoć posle sastanka Upravnog odbora stranke indirektno najavio da neće prisustvovati današnjem sastanku koji je sazvao premijer u ostavci.

Portal gazetablic.com je danas, pozivajući se na svoje izvore sa jučerašnje sednice Upravnog odbora stranke, objavio informaciju da jučerašnji sastanak Upravnog odbora nije prošao kako je u izjavama za medije predstavio lider stranke Kadri Veselji, koji je rekao da je stranka uvek spremna za izbore.

Gazetablic piše da su neki visoki funkcioneri stranke predložili da se ne ide na izbore, sa obrazloženjem kako ne treba da se ide na izbore jer se time, kako su rekli, ispunjavaju agende nekih drugih stranaka, konkretno Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari