Vesna Mališić: Srbija ulazi u "krizu režima" 1Foto: Medija centar

Urednica nedeljnika NIN Vesna Mališić ocenila je danas da Srbija ulazi u „krizu režima“ i u razgovoru za N1 ukazala na mogućnost „nekontrolisanog nasilja“.

„Mi ulazimo u krizu ovog režima, ali se više od toga plašim nekontrolisaniog nasilja jer ulazimo u prostor kojim se ide ivicom noža“, rekla je Mališić.

Ona je ocenila kako su poslednjim događajima „iznenađeni i vlast i opozicija“ i da su “ iznenađeni ovim oslobađanjem straha i bujanjem političkog života“.

Rekla je kako bi „bilo normalno da vlast u javnosti ne kriminalizira one koji su drukčijeg mišljenja ili su joj politički protivnici već da ih uhiti“ ako ih već optužuje da su „lopuže i kriminalci“.

Mališić je upitala zašto ih policija i pravosuđe ne procesuiraju ako postoji sumnja da su počinili krivična dela.

„Mi nemamo posla s jednom racionalnom politikom koja može da proceni raspoloženje građana i bojim se da će to inaćenje vlasti biri razlog da procesi krenu u neželjenom pravcu“, ocenila je Mališić za N1.

Da podsetimo, demonstranti predvođeni liderima Saveza za Srbiju stigli su danas nešto pre 16 sati ispred stanice policije na Bulevaru despota Stefana. U međuvremenu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izašao iz zgrade Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu u Beogradu, objavio je B92.

Nekoliko desetina građana koji su ostali ispred zgrade Predsedništva Srbije dovikivali su predsedniku Aleksandru Vučiću dok je izlazio iz zgrade da je lopov i lažov, objavio je portal Insajder.

U trenutku kada je ulazio u automobil, koji je bio parkiran ispred ulaza, Vučić je zastao i okupljenim građanima poručio: „Živela Srbija, ali ne lopovska“ i potom otišao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari