Vlada Kosova: Koalicija je funkcionalna i stabilna 1Vlada Kosova Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Kosovska Vlada saopštila je večeras da je vladajuća koalicija na Kosovu funkcionalna i stabilna i da će nastaviti da radi na ostvarivanju ciljeva u skladu sa programskim opredeljenjima.

U saopštenju nakon susreta lidera vladajuće koalicije, do kojeg je došlo posle oprečnih stavova partija članica koalicije, navedeno je da se razgovaralo o poslednjim kretanjima u zemlji, funkcionisanju institucija, ostvarivanju vladajuće i zakonodavne agende, sa posebnim akcentom na usvajanje budžeta za 2019 godinu, paketom pratećih zakona, platformi dijaloga i pitanjima takse koja je uvedena na robu koja se uvozi iz Srbije i BiH.

Koalicioni partneri su se saglasili da narednih dana intenziviraju delovanje i aktivnosti ka usaglašavanju odlučivanja o svim pitanjima, navedeno je u saopštenju.

Razgovaralo se i o glavnim aspektima platforme dijaloga sa Srbijom, za koju se očekuje da uskoro bude usvojena.

„Platforma o dijalogu će izraziti jedinstvenu poziciju institucija zemlje za postizanje sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma, koji treba da, kao rezultat, ima medjusobno priznanje i učlanjenje Kosova u UN“, stoji u saopštenju.

Lideri koalicije su se obavezali da intenziviraju korake ka usaglašavanju odluka sa strateškim parterima Kosova, SAD i EU, piše u saopštenju nakon današnjeg sastanka lidera stranaka na vlasti.

Poslanici opozicije su pozvali vladajuću koaliciju večeras da ukoliko nema podršku za budžet raspiše nove izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari