Vlada Srbije: Formirana Radna grupa za kompletnu proveru biračkog spiska 1Zgrada Vlade Srbije Foto: Bojan Cvejić

Članovi vladine Radne grupe za saradnju sa OEBS i Kancelarijom te misije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) obavestili su danas predstavnike političkog sektora Delegacije EU u Srbiji, da je formirana Radna grupa za proveru kompletnog biračkog spiska.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, na sastanku je nastavljeno razmatranje pitanja izborne administracije i rada Republičke izborne komisije, načina definisanja učešća nacionalnih manjina u izbornom procesu i radu medija u vreme predizborne kampanje.

„Članovi Radne grupe izvestili su predstavnike Delegacije EU da je dokument o analizi predloženih mera za unapređenje izbornog procesa završen i predstavljen nevladinom sektoru, kao i da je oformljena Radna grupa za kompletnu proveru biračkog spiska“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je na sastanku zaljučeno da će Radna grupa započeti sa primenom prioritetnih preporuka OEBS uz nastavak redovnih konsultacija sa tom organizacijom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Vlada Srbije: Formirana Radna grupa za kompletnu proveru biračkog spiska”

  1. Cim nema nezavisnih i opozicionih strucnjaka u radnim grupama za pripremu sledecih izbora zakljucak je da vlast ne odustaje od tzv. izbora tipa Severna Koreja. Jedna stranka i jedan vodja. Bruka u najavi ponovo.

  2. I za prošle izbore“ Radna grupa“ je sredila biračke spiskove nikada bolje u istoriji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.