Vlada Srbije: Vanja Nicović ne obavlja nikakvu funkciju u Srbiji 1Zgrada Vlade Srbije Foto: Bojan Cvejić

Vlada Srbije saopštila je danas da su netačne tvrdnje da je Vanja Nicović kojeg potražuje crnogorsko pravosudje, imenovan za nacionalnog koordinatora za digitalizaciju, niti na bilo koju drugu funkciju u Srbiji.

„Povodom nekolicine tekstova, kako u domaćim tako i u regionalnim medijima, u vezi sa gospodinom Vanjom Nicovićem, apsolutno je netačno da pomenuto lice sedi ili radi u Vladi Republike Srbije“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je u pitanju „istinski primer lažnog predstavljanja“, ako se Nicović zaista predstavlja, ili se nekada predstavljao kao koordinator Vlade Srbije za bilo koju oblast.

Podgorički list Pobjeda objavio je da se Nicović, za kojim traga crnogorsko pravosudje zbog neodazivanja sudu po tužbama kojima se tereti za zloupotrebe u prodaji stanova, nalazi u Srbiji i da je zaposlen u Vladi Srbije kao nacionalni koordinator za digitalizaciju.

Prema pisanju Pobjede, Vladan Nicović promenio je ime, a tom listu obratili su se brojni svedoci nakon što mu je fotografija objavljena u srpskim medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari