Vlada usvojila izmene i dopune Zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar 1Zgrada Vlade Srbije Foto: Bojan Cvejić

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici predlog izmene Zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar, kojim bi se podaci o eventualnim opterećenjima na pokretnim stvarima i pravima pravnih i fizičkih lica registracijom učinili potpunijim, javno dostupnim i pravno sigurnijim.

Kako se navodi u saopštenju Vlade primenom usvojenih izmena Srbija će biti bolje pozicionirana na Duing biznis listi.Takođe, Vlada je danas donela i Uredbu o finansijskoj podršci poljoprivrednim proizvođačima za kupovinu dizel goriva u iznosu od 20 dinara po litru, do 60 litara goriva po hektaru, a za najviše 20 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Za ovu namenu Vlada je obezbedila 1,9 milijardi dinara i prijave se mogu podneti Upravi za trezor od 1. marta do 31. aprila 2019. godine.

Kako su naveli iz Vlade i u 2019. godini će se nastaviti sa razvojem savetodavnih poslova u poljoprivredi. Tako će usvojenom Uredbom o tom pitanju poljoprivrednim proizvođačima obezbediti pružanje besplatnih informacija, stručnih saveta, pomoći i usluga u cilju povećanja konkurentnosti i modernizacije poljoprivredne proizvodnje.

Za pružanje saveta i informacija poljoprivrednicima, udruženjima i zadrugama obezbeđena su sredstva u iznosu od 347 miliona dinara.

Na današnjoj sednici usvojena je i odluka o obrazovanju Odbora za organizaciju Digitalnog samita šest ekonomija Zapadnog Balkana, koji će biti održan u Beogradu 4. i 5. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari