Vlada usvojila Predlog zakona o računanju vremena 1Sednica Vlade Srbije Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o računanju vremena, zbog potrebe da Srbija donese svoj zakon koji će regulisati tu oblast i definisati računanje vremena. Time će se obezbediti jedinstveno računanje vremena na teritoriji Republike Srbije koje je usklađeno sa vremenom koje koriste evropske zemlje.

Članovi Vlade usvojili su i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pomorskoj plovidbi, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Francuske o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Hongkonške međunarodne konvencije o bezbednom i ekološki prihvatljivom recikliranju brodova, 2009, navodi se u saopštenju Vlade. Kako se navodi usvojen je i Državni program hitnih sanacionih radova na objektima za zaštitu od voda oštećenim u poplavama u maju i junu ove godine. Za hitnu sanaciju obezbeđena su sredstva u iznosu od oko 800 miliona dinara.

Na sednici je donet zaključak o usvajanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade SAD-a o saradnji u oblasti infrastrukture, u cilju ojačanja postojećih veza dveju zemalja i stvaranja povoljnog ambijenta za ulaganja u Srbiji.

kako se navodi u saopštenju, danas je usvojeno više zaključaka o potpisivanju memoranduma sa Republikom Srpskom: Memorandum o saradnji u oblasti energetike, Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma o razmeni iskustava u oblasti izdavanja e-građevinskih dozvola Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma o međusobnom priznavanju „velikih licenci“ između dva resorna ministarstva građevinarstva i Zaključak o utvrđivanje osnove za zaključivanje sporazuma o međusobnoj saradnji u oblasti informiciono-komunikacionih tehnologija ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Republike Srpske.

Takođe je usvojen Zaključak o utvrđivanju osnove za vođenje pregovora i zaključivanje Memoranduma između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije i Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, kao i Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma o saradnji između Nacionalne akademije za javnu upravu Republike Srbije i Agencije za državnu upravu Republike Srpske.

Vlada je na današnjoj sednici donela akt o sticanju statusa instituta od nacionalnog značaja za Institut za nuklearne nauke „Vinča“ i Institut za medicinska istraživanja u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari