Vladajuća koalicija ustupila aerodom Ponikve Vladi Srbije 1Foto: N. Kovačević

Opozicioni odbornici, koji čine Savez za Srbiju, ponovo su bojkotovali sednicu užičke skupštine, koja je održana danas, a vladajuća kolicija, koju predvodi SNS, odlučila je da Vladi Srbije, bez naknade, ustupi užički aerodom Ponikve.

– Naši predlozi se ne usvajaju, bez obzira na to što su u interesu građana, samo zato što dolaze od opozicije i bojkot ćemo nastaviti“, objasnila je Katarina Lacmanović, odbornica Dveri, a potom dodala da je to i izraz podrške studentima koji protestuju u zgradi Rektorata Beogradskog univerziteta.

Odbijajući predlog odbornika Đorđa Milićevića (LDP) o tome da skupština ne raspravlja o ustupanju areodroma Ponikve Vladi Srbije, dok se sa predstavnicima države ne postigne povoljniji aranžman za grad, vladajuća koalicija je odlučila da se odrekne aerodoma i ustupi ga Vladi. Time, kako se navodi u odluci, prestaju obaveze Grada da finansira JP Aerodom Ponikve, a Vladi je ustupljeno i zemljište na kome se nalazi aerodomski kompleks.

Prema rečima gradonačelnika Tihomira Petkovića (SNS) u taj aerodom, da bi funkcionisao u punom kapacitetu za civilni saobraćaj, potrebno je da se uloži pet miliona evra, a taj novac, kako je dodao, grad nema.

Odluka o ustupanju aerodoma Vladi Srbije je najbolje moguće i dugoročno rešenje za funkcionisanje aerodroma i ostvarenje interesa građana Užica“, rekao je Petković, uz tvrdnje da Vlada Srbije nije pritiskala užičku vlast da joj ustupi aerodrom, već je to, kako je rekao, bila odluka gradskog rukovodstva.

Između ostaog, usvojena je i odluka o drugom ovogodišnjem rebalansu budžeta koji će, zbog uvećanih prihoda od 87,3 miliona, iznositi 3.175.000.000 dinara. Za prvih šest meseci ove godine, kako je rečeno, prihodi su izvršeni sa 52, a rashodi sa oko 72 odsto.

Umesto Dunje Đenić (SDPS) i Katarine Grujičić (PUPS), koje su „iz ličnih razloga“ nedavno podnele ostavke u Gradskom veću, skuština je, na predlog gradonačelnika, izabrala nove većnike – mr Nadu Jovičić (SDPS) i ekonomistu u penziji Sretena Selakovića (PUPS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari