Vladimir Gajić: Treba rasformirati sadašnju BIA 1Foto: Medija centar

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da odmah po promeni vlasti treba rasformirati sadašnju Bezbednosno-informativnu agenciju (BIA) i formirati novu službu.

Gajić portalu Glas Šumadije rekao kako „BIA mora da se rasformira, da se napravi nova koja će da se bavi poslom kojim se bave bezbednosne službe u svim zemljama, a ne da ima političku funkciju, od KNOJ, preko OZNE, UDBE, SDB, pa danas do BIA“, navedenio je u saopštenju.

On je ocenio da ta služba svojim radom negativno utiče na pokušaje da Srbija postane „normalno, demokratsko političko društvo“ i ukazao na „pravosnažne presude srpskih sudova da su ubili Slavka Ćuruviju, da su ubili Zorana Đinđića, Ivana Stambolića, da su dva puta pokušali da ubiju jednog od vođa opozicije devedesetih Vuka Draškovića“.

Gajić je rekao da su to razlozi zbog kojih služba mora da se rasformira i napravi nova.

„Nova služba mora da bude profesionalna, stručna i da se bavi onim što je posao svake takve službe – obaveštajnim i kontraobavštajnim radom i zaštitom ustavnog poretka. Ona se time sada ne bavi, tu je Vučić stavio svog bota Gašića i služba služi isključivo da progoni njihovu ekonomsku konkurenciju“, prenosi Narodna stranka Gajićevu izjavu. On je sugerisao da „isto treba uraditi i sa Vojno- obaveštajnom službom“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari