Vojni sindikat Srbija: Ova Vlada jedina odgovorila našem pozivu 1Foto: Logo

Vojni sindikat Srbije, obavešten je od kabineta predsednika Vlade Republike Srbije da je Vlada primila poziv jedinog reprezentativnog sindikata u Vojsci Srbije da pristupi pregovorima za zaključenje kolektivnog ugovora za zaposlene u delatnosti odbrane i naložila resornom Ministarstvu odbrane da postupi po tom zahtevu.

„Od svih dosadašnjih vlada, ova je jedina odgovorila pozivu predstavnika naše vojske i zakonu, da se kroz zaključenje kolektivnog ugovora reše nagomilani statusni, socijalni i materijalni problemi srpskih vojnika, kao i da se spreči dalje kadrovsko uru šavanje Vojske Srbije i njene operativne sposobnosti. Najvažniji resursi svake vojske jesu ljudski resursi, a država ima dužnost i zakonsku obavezu da taj resurs o čuva i sačuva“, navodi se u saopštenju Vojnog sindikara Srbije.

Upravni odbor sindikata ponavlja da je zaključenje posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u vojsci jedan od primarnih nacionalnih interesa u aktuelnom geopolitičkom trenutku u kome se Srbija nalazi i dodaje da je „država jaka koliko je jaka njena vojska, a vojska je jaka koliko je vojnik zadovoljan“.

U tom svrsishodnom nacionalnom projektu kojim bi se na određeni period jasno definisala strategija u delu jačanja odbrambene moći zemlje nema mesta ličnim sujetama, ambicijama i besmislenostima koje su do sada bile glavne prepreke u nepotpisivanju ovog istorijski važnog dokumenta.

„Kao državotvorna, nacionalna i patriotska organizacija Vojni sindikat Srbije se kao i uvek stavlja na raspolaganje i daće podršku svim odlukama koje doprinose dobrobiti Vojske Srbije, srpskom vojniku, a samim tim državi Srbiji i njenim građanima“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari