Vojni sindikat Srbije pozvao Vulina i Đorđevića na tv debatu o pravima vojnika i boraca 1Foto: FoNet/MC (Arhiva)

Vojni sindikat Srbije (VSS) pozvao je danas, kako je naveo u saopštenju, odlazeće ministre odbrane Aleksandra Vulina i za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića na televizijsku debatu o pravima vojnika i boraca.

„Srpska javnost, pripadnici vojske, boračka i veteranska populacija, više puta su obmanjivani u pogledu stanja u našoj vojsci kao i o položaju i pravima srpskih vojnika, boraca i veterana. Na žalost to se dešava i danas, bez šanse da se čuje i vidi i druga strana ‘medalje'“, poručio je VSS .

Kako je VSS naveo, „radi objektivnog informisanja srpske javnosti, i istinitog prikazivanja rezultata rada“ ta dva ministarstva pozivaju odlazeće ministre Vulina i Đorđevića na TV debatu, na bilo kojoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom, koja bi se prenosila uživo i bila održana do 19. juna ove godine“.

„Smatramo da je to jedini način da javnost objektivno sagleda i oceni stanje i rezultate rada u resoru odbrane i socijalne politike“, naglasio je VSS.

VSS je saopštio i da se ministri Vulin i Đorđević, sa položaja na kom se sada nalaze, „nikad nisu odazvali pozivima za sastanke i dijalog sa predstavnicima najvećeg i jedinog reprezentativnog sindikata zaposlenih u Vojsci Srbije – VSS-a, iako im je to i zakonska obaveza“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari