Vojvođanski klub: Ne odustajemo od protesta "1od5miliona" 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Vojvođanski klub, kao organizacija koja je od početka podržala Građanske proteste, čiji članovi i simpatizeri aktivno učestvuju na protestima, a u pet vojvođanskih gradova su i govorili na njima, neće odustati od protesta, uprkos uvredama i lažima izrečenim tokom i nakon protesta održanog 1. marta u Novom Sadu, saopšteno je iz ove organizacije.

Nećemo odustati od protesta, zato što se pokazalo da je otpočeo opšti i sinhronizovan udar na Vojvodinu i slobodnomisleće Vojvođane. Tokom 6 dana, počev od Trifunovićevog govora u Novom Sadu, iznet je zahtev za ukidanjem zastave Vojvodine, predsednik vlade Vojvodine je izjavio da nije vreme za donošenje Zakona o finansiranju Vojvodine „jer to za Srbiju nije prioritet“ (ni posle 23 godine od donošenja ustava Srbije), sve organizacije i pojedinci koji se zalažu za veći stepen autonomije Vojvodine, proglašeni su za separatiste… Ta besprizorna kvalifikacija izneta je čak i za najstarije nezavisno novinarsko udruženje – NDNV, kao i za VOICE (Vojvođanski istraživačko-analitički centar). To nije slučajnost! Nama je jasno da je Vojvodina targetirana kao meta, kako bi se u javnosti zamaskirale predstojeće igre vlasti u vezi sa Kosovom. Nadamo se da je organizatorima ove harange na Vojvodinu, takođe, jasno da ovoga puta nećemo dozvoliti da, posle tridesetijedne godine, Vojvodina ponovo bude „kolateralna šteta“. Zato moramo biti potpuno sigurni da li iza povampirenja izmišljotina o separatizmu i separatistima stoji samo vlast, ili isti stav ima i deo opozicije. Dok se u to ne uverimo, ostajemo na protestima, navodi se u saopštenju.

Vojvođnaski klub je pozvao građane Novog Sada i Vojvodine da na proteste u petak, 8. marta 2019. godine, dođu u još većem broju, sa još više vojvođanskih zastava, „kako bismo svima poslali jasnu poruku: Vojvodina se umiriti neće“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari