Vranje: Unajmljenim autobusima i iz Severne Makedonije na miting 1Foto: Vranjenews

Usporen i redukovan saobraćaj na lokalnim linijama, prazni hodnici u javnim službama gradske uprave, manji broj medicinskog osoblja u Zdravstvenom centru u Vranju, obustavljena proizvodnja u Jumku i Simpu, slika je današnjeg dana u Vranju.

– Da smo imali veće logističke mogućnosti put Beograda bi otišlo i više od pet hiljada građana – izjavio je pred polazak kolone od 14 autobusa ispred Sportske hale Goran Đorđević, generalni sekretar Gradskog odbora SNS u Vranju.

Prevoz za radnike Jumka i Simpa organizovali su rukovodioci ovih državnih kompanija.

Autobusi su unajmljeni od privatnih prevoznika iz susednog Kumanova i Skoplja.

Iz Trgovišta je put Beograda krenulo sedam, a iz Vladičinog Hana i Surdulice deset autobusa.

Autobusima sa građanima i radnicima bili su gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, kao i predsednici opština Trgovište i Vladičin Han.

Najviše posla u Vranju imali su lokalni taksisti koji su iskoristili priliku redukovanog saobraćaja da zarade prevozeći djake, i starija lica do škole i zdravstenih ustanova.

Jedina gužva tokom jučerašnjeg dana u Vranju viđena je ispred prostorija Zurističke organizacije u centralnoj pešačkoj zoni gde su deljene besplatne ulaznice za današnju utakmicu Super lige Srbije u fudbalu između Dinama i Voždovca. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari