Čestitke za izbor nove Vlade Crne Gore 1Foto: Tviter/Vlada CrnaGora

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku novoizabranom predsedniku Vlade Crne Gore Zdravku Krivokapiću.

“U ime građana Republike Srbije i u svoje ime želim Vam da sa uspehom obavljate odgovornu dužnost predsednika Vlade Crne Gore. Nadam se da ćete Vi i Vaša Vlada svojim radom doprineti da mir i stabilnost političkih prilika u regionu budu oslonac za svima potreban ekonomski napredak. U Srbiji ćete imati iskrenog partnera u ostvarenju tog cilja. Na nama je da gledamo u budućnost i da radimo na dobrobit naših građana“ – poručio je Vučić.

SAD čestitale izbor nove crnogorske Vlade

Američka ambasada u Podgorici oglasila se povodom izbora nove Vlade Crne Gore navodeći sa se raduju saradnji sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem i njegovim timom.

„Nakon izglasavanja nove Vlade Crne Gore u Skupštini Crne Gore, radujemo se saradnji sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i njegovim timom na ubrzanju reformi neophodnih za pristupanje Evropskoj uniji, i na produbljivanju našeg partnerstva“, navodi se na Tviter profilu američke ambasade.

Crnogorski parlament izabrao je danas novu Vladu na čijem je čelu profesor Zdravko Krivokapić čime je u opoziciju nakon 30 godina otišla Demokratska partija socijalista (DPS) predsednika Mila Đukanovića.

Predsedavajući Saveta ministara BiH čestitao Krivokapiću

Predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija uputio je čestitku Zdravku Krivokapiću povodom izbora za novog predsednika Vlade Crne Gore.

„U ime Saveta ministara BiH i svoje lično ime upućujem Vam iskrene čestitke povodom izbora za predsednika Vlade Crne Gore“, navodi se u čestitki.

Tegeltija dodaje da je uveren da će Krivokapić zajedno sa ministrima u novoizabranoj Vladi predano raditi na ekonomskom osnaživanju i prosperitetu Crne Gore i svih njenih građana, kao i da će se dobri odnosi BiH i Crne Gore jačati i produbljivati na dobrobit dva naroda.

Dodik čestitao Krivokapiću

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je danas Zdravku Krivokapiću izbor za predsednika Vlade Crne Gore, prenosi RTRS.

„Izražavam srdačne čestitke povodom izbora nove Vlade Crne Gore, sa željom da naši odnosi u budućnosti budu još bolji i sadržajniji. Vama i članovima Vlade želim uspešan rad na dobrobit svih građana Crne Gore“, naveo je Dodik u čestitki.

EU i Velika Britanija pozdravile imenovanje nove Vlade Crne Gore

Evropska unija (EU) pozdravila je danas imenovanje nove crnogorske vlade navodeći da se raduju budućoj saradnji, dok je ambasada Velike Britanije saopštila da se radi o istorijskom događaju.

„Imenovanje nove vlade u Crnoj Gori predstavlja pozitivan korak napred, nakon izbora u avgustu i konstituisanja novog parlamenta“, sapoštila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandes za TVCG.

Ona je rekla da EU pozdravlja posvećenost nove vlade reformskoj agendi Unije i raduje se saradnji sa crnogorskom vladom i parlamentom na reformama i prioritetima vezanim za EU, u interesu svih građana.

Kako je dodala, Crna Gora dobro napredovala u procesu pristupanja EU, ali je potrerbno preduzeti dalje korake.

„Meseci koji su pred nama moraju se iskoristiti za produbljivanje i ubrzanje političkih i ekonomskih reformi, posebno u oblasti vladavine prava, gde je sledeća prekretnica ispunjavanje privremenih merila u vladavini prava, poglavlja 23 i 24“, navela je ona.

Ambasada Velike Britanije u Crnoj Gori i ambasadorka Karen Medoks čestitali su premijeru Zdravku Krivokapiću i novim ministrima u Vladi Crne Gore izbor na te funkcije.

„Ovo je istorijski trenutak za Crnu Goru“, navela je ambasadorka Medoks na Tviteru.

Ona je istakla da se britanska ambasada raduje bliskoj saradnji na zajedničkim prioritetima poput evroatlantske bezbednosti, borbe protiv organizovanog kriminala, jačanja vladavine prava i borbe protiv klimatskih promena.

Ranije danas čestitke je uputila i američka ambasada.

Crnogorski parlament izabrao je danas novu Vladu na čijem je čelu profesor Zdravko Krivokapić čime je u opoziciju nakon 30 godina otišla Demokratska partija socijalista (DPS) predsednika Mila Đukanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari