Vučić čestitao praznik Putinu 1Foto: BETAPHOTO/ VLADA SRBIJE SLOBODAN MILJEVIĆ/ MO (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu sutrašnji praznik Dan branilaca Otadžbine.

Kako je večeras saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Republike, Vučić je, oslovljavajući ruskog predsednika sa „poštovani predsedniče Putin, dragi prijatelju“, naveo: „Čestitam Vam Dan branilaca Otadžbine, dan koji je više od praznika, jer je simbol herojske i slavne istorije Rusije, patriotizma ruske vojske i njenog jedinstva sa narodom. Dok se širom Rusije slavi odvažnost, požrtvovanost i nepokolebljivost branilaca Otadžbine, koji su uvek i svuda čuvali nezavisnost i slobodu, velika mi je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila na istoj strani, strani istine i pravde“.

Vučić je konstatovao da su „Srbija i Rusija u težnji da svet bude bolje mesto za buduća pokolenja, kroz velika iskušenja stizale do velikih pobeda, gradeći tako i jake veze među našim bratskim narodima“.

„To nas obavezuje da junačka dela naših predaka zauvek pamtimo, uz veliku zahvalnost i duboko poštovanje, kao i da podsećamo na slobodarsku tradiciju naših dvaju bratskih naroda. Koristim zato ovu priliku i da Vam zahvalim za čast koju ste ukazali Srbiji i svim njenim građanima, pozivajući me da predstavljam svoju zemlju na veličanstvenoj proslavi sedamdesetpetogodišnjice Dana pobede nad fašizmom 9. maja u Moskvi“, napisao je Vučić. On je zahvalio Putinu „nana ličnom angažovanju u bliskoj vojno tehničkoj saradnji naših dveju zemalja, koja doprinosi našoj mirnoj budućnosti. Rusija uvek može da računa na Srbiju kao postojanog prijatelja i pouzdanog partnera u razvoju svestrane saradnje“.

„Uz praznične čestitke sadašnjim generacijama branilaca Otadžbine, koje ponosno nastavljaju slavnu vojničku tradiciju svojih predaka, kao i najbolje želje za nova dostignuća, primite moje srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja“, navedeno je u Vučićevoj čestitki, prenosi njegova Služba za saradnju sa medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari