Vučić: Danas najteži dan po broju umrlih i obolelih od korona virusa 1Foto:Tviter/ PredsednikRS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je „danas i zvanično najteži dan za Srbiju što se tiče pandemije korona virusa, i po pitanju broja umrlih i broja zaraženih“.

Vučić je prilikom dodele odlikovanja povodom Dana primirja u prvom svetskom ratu, kojoj su prisustvovali samo premijerka Ana Brnabić i epidemiolog Predrag Kon, rekao da je Srbija „sa svim tim, u odnosu na broj stanovnika i dalje među pet najboljih evropskih zemalja“.

U obrazloženju za dodelu odlikovanja zdravstvenim radnicima, među kojima su i članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije, Vučić je rekao da im je zahvalan što su „verovali u naše zdravstvo i u državu“, i što su imali smelosti da kažu svoje mišljenje.

„Nije to bio samo stručni posao, morali ste da preživite i najteže uvrede, beskrajno sam zahvalan što ste na to pristali“, kazao je Vučić i dodao da su među odlikovanima i članovi Kriznog štaba, ali i zdravstveni radnici koji se nisu libili da se nađu na „stubu srama“ zbog odluke da nekom pomognu.

Vučić je naveo da je među takvim odlikovanim zdravstvenim radnicima i medicinska sestra na dečjem odeljenju bolnice u Novom Pazaru Muamera Turković koja je, kako je naveo, „bila na stubu srama zato što je dala infuziju devojčici ispred bolnice a ne u bolnici jer nije želela da dete bude zaraženo koronom“.

Vučić je rekao da su odlikovanja za one kojima su dodeljena „obaveza da još više, odgovornije, snažnije i upešnije rade i grade budućnost naše Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari