Vučić: Dobri odnosi sa Francuskom od izuzetne važnosti za Srbiju 1Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ambasadorom Francuske Žan-Lujem Falkonijem izjavio da su dobri odnosi sa Francuskom od izuzetne važnosti za Srbiju i da će lično pratiti realizaciju zajedničkih projekata, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Na sastanku, na kojem je bilo reči o saradnji dve zemlje u svetlu prošlonedeljne posete Parizu i sastanka sa predsednikom Emanuelom Makronom, konstatovano je da projekat beogradskog metroa dobro napreduje i da prati planiranu dinamiku.

Razmotren je i napredak drugih velikih projekata poput radova na aerodromu „Nikola Tesla“, kojim upravlja francuski „Vansi“ i sanacije deponije Vinča, u kojoj učestvuje francuski „Suec“.

S tim u vezi, na sastanku, kojem su prisustvovali ministri Nebojša Stefanović i Siniša Mali, razgovaralo se o daljem jačanju saradnje, posebno u oblasti infrastrukture, kao i u oblasti odbrane, odnosno vojno-tehničke saradnje.

Vučić je izrazio nadu da će Srbija, prihvatanjem nove metodologije za vođenje pregovora sa EU, ostvariti napredak na evropskom putu.

Kako se navodi, Vučić je u razgovoru sa Falkonijem izrazio zahvalnost predsedniku Makronu za gostoprimstvo, a posebno za odnos uvažavanja koji ima za Srbiju.

„Predsednik Makron je jedan od retkih državnika, uglednih i uticajnih u okvirima evropske i svetske politike i ekonomije, koji je uvek spreman da čuje srpske stavove i razume težinu našeg položaja“, rekao je Vučić i izrazio zadovoljstvo što Makron namerava da ponovo poseti Srbiju, jer je njegova poseta 2019. „ostavila poseban trag u istoriji srpsko-francuskih odnosa i dala im novi zamajac“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari