Vučić: Dualno obrazovanje ne donosi samo posao, već odgovornost i ozbiljnost 1Foto: BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu na konferenciji „Dualno obrazovanje – Znanje za budućnost“ da dualno obrazovanje ne donosi samo posao, već odgovornost i ozbiljnost.

On je rekao da će se deca posle dualnog ovrazovanja brže osamostaljivati, dodavši da dualno obrazovanje bolje ide u ruralnim i radničkim sredinama, nego u gradskim.

Srbija nema stvarnih radnika, posebno zanatlija, naveo je Vučić i istakao da je nezaposlenost pala na 9,5 odsto i da to nije realno, već da je manje nezaposlenih, ali da neki žele da izvuku koristi sa biroa.

Vučić je rekao da je pre četiri godine prema podacima video da će Nemačka i Švajcarska biti ispred drugih zemalja jer baštine dualno obrazovanje i da je uvideo da će i Srbija, ako sprovede dobre reforme, moći da ide napred.

„Samo zemlje da ovakvim obrazovanjem imaju sigurnu budućnost. Mi ćemo sa ovakvim obrazovanjem biti mnogo žilaviji od svakog pada u budućnosti“, rekao je Vučić.

On je pozvao kompanije da još jednom razmisle da se uključe u sistem dualnog obrazovanja.

Ministar prosvete Mladen Šarčević pohvalio je dualno obrazovanje i rekao da je Srbija reformisala svoje školstvo i da je važno da se u proces dualnog obrazovanja uključi i univerziteti.

Osnivač Karijer vejs Kolorado Noel Ginzburg rekao je da Srbija može da bude primer i drugim zemljama i da je pripremanje učenika za rad kroz dualno obrazovanje zajedbička misija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari