Vučić i Čepurin na oproštajnom sastanku 1Foto: FoNet/TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina i zahvalio mu na svemu što je uradio za sedam godina mandata u Srbiji, uz ocenu da je mnogo urađeno na razvijanju najboljih odnosa dveju zemalja.

Vučić je izjavio da je Rusija pomogla Srbiji u teškim danima, tokom poplava, ali i u međunarodnim organizacijama.

„Pomagali ste nam i kada smo imali teške poplave, poslali ste svoje spasilačke timove. Pomagali ste i kada smo u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija pokušali da čuvamo i uspeli da zaštitimo svoj narod od večne stigme da smo genocidan (narod)“, rekao je Vučić. Dodao je i da je Srbija uz podršku Čepurina lako dospevala do ruskog predsednika Vladimira Putina.

Vučić je ocenio da je mnogo urađeno u ekonomskoj sferi, da se gradi gasovod i da se sa ruskim železnicma radi na najtežem delu pruge Beograd-Novi Sad-Subotica, kao i da se uz pomoć Rusije građanima Srbije garantuje puna energetska bezbednost i sigurnost.

On je dodao i da je Čepurin ambasador velike zemlje koji je pokazao ljubav prema Srbiji, a pre svega poštovanje prema Srbiji.

Čepurin je rekao da je kada je došao u Srbiju osećao pesimizam, a da sada vidi progres i ocenio da Srbija ima dobro rukovodstvo.

On je naglasio da je važno da u zemlji nema 100 suprotstavljenih grupa, već da se vidi želja za boljim životom zemlje i da mu to daje nadu i veru u budućnost Srbije.

„Bliski smo narodi. Možemo da imamo sjajnu budućnost. Imamo napredak i treba ići korak po korak napred“, ocenio je Čepurin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari