Vučić ide kod Palme 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, kojom predsedava Dragan Marković Palma.

Svečana sednica se održava povodom Dana oslobođenja grada.

Susret Vučića i Markovića se dešava nakon što je Više javno tužilaštvo u Kraljevu, u avgustu, utvrdilo da za sada nema osnova sumnje i dokaza za pokretanje krivičnog postupka, zbog navodnog podvođenja žena u Jagodini, za koje je u aprilu čelnike tog grada javno optužila potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Predistražni postupak povodom navoda o podvođenju žena u organizaciji Markovića trajao je oko četiri meseca.

U saopštenju ovog tužilaštva, precizirano je da u predmetu formiranom povodom navoda Tepićeve na konferenciji za novinare od 19. aprila – da su u prethodnom periodu više ženskih osoba bile žrtve podvođenja od strane službenih lica Gradske uprave Jagodina i da su pojedini političari iz Jagodine i Beograda koristili seksualne usluge tih žena, nakon izvršenih provera preko MUP-a, za sada nema mesta pokretanju krivičnog postupka povodom tih događaja, odnosno da za sada nema dokaza na osnovu kojih bi se pokrenuo postupak.

Nakon što je Tapić iznela svoja saznanja o podvođenju malotenica, Vučić se oglasio tek desetak dana kasnije, 28. aprila rekavši da „niko neće da štiti“ Markovića ako je „počinio bilo šta“ od onoga za šta ga okrivljuje Tepić.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara rekao da ga je „sramota da odgovara“ na ta pitanja jer je Tepić „pričala u javnosti da ima dokaze“ a onda je u tužilaštvu kazala da neće da ih predoči.

„Niko neće da štiti Markovića ako je bilo šta počinio. Niko nikoga neće da štiti. Sve te priče su odvratne. Pustite institucije da rade svoj posao, pustite tužilaštvo i sudove da rade svoj posao“, rekao je Vučić tada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari