Vučić iznenađen otkazom koji je Katai dobio u LA Galaksiju 1Foto: FoNet/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je iznenađen odlukom Los Anđeles Galaksija da uruči otkaz fudbaleru Aleksandru Kataiju, nakon rasističkih uvreda koje je njegova supruga uputila na račun demonstranata u SAD, posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda.

„Pa, čekajte, oni su našem fudbaleru dali otkaz zato što je njegova žena rekla nešto što se njima nije svidelo? Kakve veze njegova žena ima sa tim kako on šutira loptu? To vam samo govori o hajci i harangi koja se vodi protiv onih koji na bilo koji način podržavaju predsednika Amerike. Ko si ti da ukidaš pravo nečijoj supruzi da ima svoj stav? Ako je počinila krivično delo – goni je. Ako nije počinila krivično delo, onda ne razumem o čemu se radi“, rekao je Vučić na televiziji Pančevo, prenela je Nova.rs.

Supruga srpskog fudbalera Tea Katai komentarisala je na društvenim mrežama nerede na američkim ulicama tokom protesta, kada su demonstranti pljačkali prodavnice, palili automobile, ali i jednu crkvu.

Ona je, između ostalog, postavila fotografiju na kojoj se nalaze policijski automobil i ljudi koji protestuju uz natpis: „Ma pobij go..a bre“. Fotografiju Afroamerikanke koja beži iz prodavnice noseći kutije patika prokomentarisala je porukom: „Black Nikes Matter“.

Zbog njenih objava, Katai je pre dva dana dobio otkaz u Los Anđeles Galaksiju.

„LA Galaksi je svestan serije rasističkih i nasilnih postova Tee Katai, supruge Aleksandra Kataija. LA Galaksi strogo osuđuje i traži uklanjanje. Čvrsto stojimo protiv bilo koje vrste rasizma“, naveo je tada klub u saopštenju.

Nakon saopštenja kluba reagovao je i sam Aleksandar Katai, koji se izvinio i naveo da su postovi njegove supruge „neprihvatljivi“, ali to mu nije sačuvalo posao.

Vučić je rekao da se „ogroman novac ulaže u kampanju protiv predsednika SAD Donalda Trampa“, da se protiv njega bore svim nedozvoljenim sredstvima.

„Ne zaboravite ono što su mu uradili na pojedinim društvenim mrežama. To je skandal nad skandalima, toga se svaki častan čovek grozi kada vidi. Imate stotine medija koji samo govore protiv vas“, naveo je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari