Vučić: Jeziva kampanja protiv Krušika svela se na to da me je Stefanović lagao 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na pitanje novinara da prokomentariše izjavu predsednika Dveri Boška Obradovića da je „slučaj Krušik anatomija jednog režima“ rekao da je on u pravu i da je „u Krušiku teška sitaucija zbog jezive i prljave kampanje koja se vodila protiv fabrike“.

Vučić je prilikom otvaranja hotela na Divčibarama rekao da su „zbog takve neozbiljnosti i neodgovornosti ugrožena i radna mesta u Valjevu.

„Iz zemlje iz koje su dolazili ti napadi podstaknuti odavde sedam dana nakon žestoke hajke na Krušik izvezeno je oružje u Ujedinjene Arapske Emirate“, rekao je Vučić.

On je dodao da se ta kampanja na kraju svela na to „da ga je Nebojša Stefanović lagao“.

„Kampanja se sastoji od toga da me je Nebojša lagao, od svih krivičnih dela, zato što ne mogu ničeg pametnijeg da se sete“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će „uskoro imati sastanak sa Krušikom i drugim fabrikama namenske industrije i da će Krušik ponovo podići na noge“, kao i da će u Valjevo uskoro dovesti jednog velikog investitora.

„Možda sam lud, ali je Srbija u vrhu Evrope po stopi ekonomskog rasta“

Vučić je na molbu novinara da prokomentariše izjavu predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa „da je Vučić lud“, a povodom slučaja pevačice Nade Topčagić, kao i da je to slika i prilika vladavine aktuelnog režima, rekao da to jeste „slika i prilika kako sadašnje vlasti popravljaju gluposti koje su neki od ranije ostavili“.

On je prilikom otvaranja hotela na Divčibarama novinarima rekao da se povodom slučaja Nade Topčagić misli „da je tu neko nekome pomogao državnim novcem zato što mu se taj neko sviđa“, dok se u stvari radi o tome da je pevačica bila žrtva kao i mnogi drugi nerešenih odnosa sa Gradskim građevinskim zemljištem.

„To je slučaj sa Topčagić, to smo rešili kao što smo rešili i slucaj švajcarskih franaka. Nemamo ni dinar duga za gradsko građevinsko zemljšite, tako se ponaša neko ko je odgovar i ozbiljan“, rekao je predsednik Srbije.

Dodao je da je „možda i lud, ali da je Srbija u vrhu Evrope po stopi ekonomskog rasta“.

„Četiri godine smo u suficitu. U Srbiji su plate najveće u istoriji, grade se putevi, pruge. Možda sam lud, 619 miliona evra nemam, možda sam zato lud“, rekao je Vučić.

„Odgovor na provokacije Prištine – samo mirno“

Predsednik Srbije je danas rekao da je mirno reagovanje Srbije suštinski odgovor na sve provokacije Prištine.

„Na žalost, mi nekada pogrešno reagujemo nasedajući na njihove provokacije. Ali neka oni govore šta hoće, to pokazuje njihovu nervozu. Sa naše strane ne sme da bude nikave nervoze“, rekao je Vučić novinarima na Divčibarama.

Kako je dodao, na Srbiji je da sučuva svoju decu i narod, da ide ka Evropi i sarađuje sa svima.

„Samo mirno i to je naš suštinski odgovor na poruke iz Prištine“, rekao je Vučić.

„Mi izlazimo na izbore, ko neće ne mora“

Vučić je izjavio danas i da će Srpska napredna stranka izaći na izbore, a ko neće ne mora.

Upitan da prokomentariše predlog predsednika Nove stranke Zorana Živkovića opoziciji da naprave iznenađenje i ipak izađu na izbore, Vučić je rekao da rade šta hoće.

„Hoće da izađu na izbore – hoće, neće – neće, mi hoćemo i znamo da će to za nas da bude težak posao“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari