Vučić: Kriminalna grupa oko Belivuka snažna podružnica mafijaškog klana iz Crne Gore 1Foto: FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je kriminalna grupa oko Veljka Belivuka bila „strahovito snažna podružnica“ mafijaškog klana iz Crne Gore.

Vučić je kazao da u Srbiji deluje „uvezena mafija“ iz Crne Gore.

„Beograd im je bio važan kao logistički i centar trgovine drogom. Glavne vođe, poput Belivuka, imaju svog gazdu koji je danas na teritoriji Crne Gore. To su uvezene ubice i kriminalci a onda je ovde stvorena strahovito snažna podružnica koja je uspela da stvori vojsku bez vrhovnog komandanta i njegovog zamenika koji su bili u drugoj zemlji“, kazao je Vučić u vanrednom obraćanju građanima.

Naveo je i da su jednom od dva suprotstavljena kriminalna klana iz Crne Gore, u Srbiji bile dostupne informacije o kretanju pripadnika drugog klana.

„Ne bih isključio mogućnost da su visoki funkcioneri različitih službi pomagali tu na različite načine. Nema sumnje na operativnom nivou da je sve to teško učiniti bez nečije podrške, pomoći ili prećutne saglasnosti. Zato ovako žustro i energično radimo da se takvima suprotstavimo i da istražimo sve iz državnog aparata koji su im na različite načine pomagali“, rekao je predsednik Srbije.

Pohvalio je koordinaciju Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i policije koji po njegovim rečima, „nikada nisu bili bolje uvezani“ nego danas.

Imam 75 kumova, nemam nikakvo učešće u njihovim biznisima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da ima 75 kumova i da nema nikakvo učešće u njihovim biznisima.

Vučić je na konferenciji za novinare na pitanje kako komentariše to što je njegov kum Nikola Petrović kupio je avio-kompaniju „Air Posh“ od biznismena Stanka Subotića, rekao da je Petrović bogat čovek koji se bavi privatnim biznisom, ali da on nema nikakve veze sa tim poslovima.

Vučić je istakao da nije davao nikakve dozvole Petroviću, koji je bio direktor Elektromreže Srbije (EMS) od septembra 2012. do kraja 2016. godine, a da mu je režim Demokratske stranke davao dozvole za gradnju mini-hidroelektrana.

„Neka im je srećan posao svima. Mene bogatstvo ne zanima, nemam račun ni u jednoj stranoj banci, moja imovina nije uvećana ni za dinar. Ne vozim skupa kola već ‘škodu’, volim da popijem dobro vino, sve češće domaćih proizvođača“, rekao je Vučić.

Boriću se protiv mafije dok sam živ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da uverava narod da će uspeti u borbi protiv mafije i da ga nikakve laži i pretnje neće zaustaviti, jer će se boriti dok je živ, kao i da niko neće sruštiti Srbiju koja je danas simbol uspeha.

„Mnogo je laži i podrške mafiji bilo iz različitih političkih segmenata, i mnogo kontakata koje su imali predstavnici mafijaškog dela policije sa različitim političarima i unutar vlasti i unutar opozicije, na širenju laži i skretanju pažnje sa onog što se stvarno radilo“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je rekao da su neki policajci privedeni jer su prilikom pretresa kuće osumnjičenog za kriminal videli pištolj ali nisu reagovali, navodeći da nisu znali da je prostor ozvučen.

„Onda pravite mozaik ko ih je doveo na njihova mesta u policiju i štitio“, rekao je Vučić.

On je rekao da vlastima „pridike drže najgori preletači iz jedna u drugu stranku i oni čiji je nedvosmisleni prijatelj narko diler saopštio da je od njega traženo da iseli nepodobne novinare iz mesta gde ti preletači žive“.

Vučić je rekao i da se vodi „prljava kampanja“, kao kad je njegovog brata „pretukla žandarmerija“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari