Vučić: Laž je da Srbija stoji iza ubistva Olivera Ivanovića 1Oliver Ivanović Foto: Stanislav Milojković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u ubistvu Olivera Ivanovića nije učestvovala srpska država, ali da ne može da kaže „da neki Srbin nije u tome učestvovao“.

Albanci i mnogi u Srbiji pokušavaju sve vreme da optuže srpsku državu za ubistvo Ivanovića. Taj ko to misli, taj stvarno nije normalan ili je bolestan u mržnji, rekao je Vučić novinarima posle posete Centru za zaštitu dodojčadi, dece i omladine. Oni u Srbiji koji takvo nešto tvrde, istako je Vučić, čine to samo da bi se dokopali vlasti, „optužuju svoju državu bez ijednog dokaza“ i Srbiju dovode u nemoguću poziciju pred pregovore u Briselu. Odakle ta patološka potreba da se nanese zlo sopstvenoj državi. Hoće da iskoriste to da me ruše s vlasti, jer nemaju ništa drugo, ocenio je Vučić.

Kako je objasnio Vučić, posle njegove izjave da su nadležni organi Srbije na korak da saopšte ime Ivanovićevog ubice, u Prištini je zavladala panika. Vučić je dodao da u Prištini znaju da se on „ne igra sa medijima, nego da objavljuje saznanja“ i zato je preko jednog kosovskog internet portala plasirana informacija o učešću „voždovačkog klana“ u ubistvu Ivanovića i umešanosti države Srbije.

On je naglasio da su sadržaj toga što je objavljeno na jednom prištinskom sajtu, a preneli neki beogradski mediji, službe bezbednosti Srbije imale tri do pet dana posle ubistva Ivanovića i da im je to „stigno na interesantan način“. Pokušavaju da puste još neki balon i još nešto zataškaju. Ima i slučajnih i namernih grešaka u svemu tome, konstatovao je Vučić i dodao da su službe bezbednost već sve to prozrele.

On je najavio da će službe bezbednosti Srbije uskoro objaviti svoja saznanja o slučaju ubistva Ivanovića i da će dotle sačekati, pa će onda komentarisati sve što se dešavalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari