Vučić: Na Kosovu niti je sve naše, i niti je sve njihovo 1Foto: EPA-EFE/MARKUS HEINE (arhiva)

Prvi put, zashvaljujući rastu srpskog budžeta, možemo da pomognemo narodu na Kosovu i Metohiji. To je od ključnog značaja za jačanje Srbije, srpskog naroda, rekao je večeras Aleksandar Vučić u Zvečanu na sastanku s političkim predstavnicima sa Kosova i Metohije.

On se izvinio zbog kašnjenja početka sastanka jer je, kako je rekao, „imao dug razgovor s turskim predsednikom Erdoganom“, i dodao da će posle osnovnih informacija, kad novinari izađu, reći druge detalje i politički sadržaj ragovora s Prištinom – šta je to što očekuje i čemu ne možemo da se nadamo.

„Naši razgovori su veoma teški. I ja nisam neko ko bi mogao da vam da bilo kakvu optimističnu prognozu. A optimistična prognoza da bismo mogli da dođemo do rešenja koje ne bi unizilo ni jednu ni drugu stranu i sačuvalo obraz Beopgrada i Prištine, daleko smo od takvog rešenja. Ne preostaje nam ništa drugo nego da se borimo za interese našeg naroda i zemlje, ali da dobro razumemo poziciju u kojoj se nalazimo i da znamo koliko bi nas dramatično ugrozilo svako rušenje mira i stabilnosti na ovom području“, rekao je Vučić.

On je dodao da „najmanje ima onih kojih razumeju koliko je komplikovano na Kosovu i Metohiji, a na Kosovu i Metohiji KIM niti je sve naše, i niti je sve njihovo“, i zaključio da je „naše je da se borimo za opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji“.

„Nadam se i zadovoljan sam, uprkos svim pokušajima da se napravi razdor u srpskoj listi, što ste uspeli da ostanete i opstanete jedinstveni“, rekao je Vučić i dodao:

„Nisam siguran da će naša borba u iznalaženju rešenja uroditi plodom. Gotovo sam siguran da je to nemoguće“

One koji ga, kako je rekao, napadaju, zbog razgraničenja, pitao je – zar nismo već razgraničeni od 2008. godine, i ocenio da se „na Kosovu živi realan žuivot a ne bajkovit“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari