Vučić: Ekonomsku krizu ćemo doživeti tek kada se pandemija završi 1Foto: Budućnost Srbije/Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na otvaranju Pariskog foruma o miru da je potrebno razgovarati o nalaženju najboljih ekonomskih mera koje treba sprovesti, zbog ekonomske krize koja će doći kada se pandemija korona virusa završi.

Kako se navodi na zvaničnom instagram profilu Budućnost Srbije, Vučić je video linkom učestvovao u otvaranju foruma, na kojem je glavna tema korona virus i posledice koje je pandemija prouzrokovala.

Vučić je izneo „tri ključna pitanja“ – kako podržati farmaceutsku industriju u obezbeđivanju odgovarajuće vakcine, kako raditi na stvaranju naboljih zdravstvenoh sistema u cilju zaštite obolelih od kovida 19 i drugih građana i kako zaštiti ekonomije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Velika mi je čast i privilegija da vam se obratim na otvaranju Pariskog foruma o miru. Kada govorimo o korona virusu i globalnim posledicama koje je ova infekcija prouzrokovala, želeo bih da istaknem tri ključna pitanja: ✅ Na koji način možemo da podržimo farmaceutsku industriju širom sveta, kako bi što pre obezbedila odgovarajuću vakcinu? ✅ Kako da, uz uzajamnu solidarnost, radimo na stvaranju najboljih mogućih zdravstvenih sistema u cilju zaštite obolelih od COVID-19, kao i svih drugih građana? ✅ Na koji način da zaštitimo naše ekonomije Potrebno je da razgovaramo o nalaženju najboljih ekonomskih mera koje bi trebalo da sprovedemo na odgovoran i disciplinovan način, jer smatram da ćemo tešku ekonomsku krizu doživeti tek kada se pandemija završi. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje putem video linka ceremoniji otvaranja Pariskog foruma o miru, na kojem će se obratiti predsednik Republike Francuske @emmanuelmacron, kao i drugi svetski lideri i šefovi međunarodnih organizacija.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Vučić: Nekoliko važnih rezultata u razgovorima Tirane, Skoplja i Beograda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je na Sofijskom samitu, koji je onlajn održan 10. novembra, a na kome su lideri zemalja zapadnog Balkana razgovarali sa čelnicima EU o evropskoj perspektivi regiona, došlo do nekoliko važnih rezultata u razgovorima Tirane, Skoplja i Beograda.

Predsednik Srbije je rekao da je među rezultatima tih razgovora i sporazum postignut medju tim državama da se njihovi gradjani oboleli od Kovid-19, zbrinjavaju i budu primljeni u zdravstvene ustanove.

Vučić je rekao da će biti izdavane i „jedinstvene radne dozvole“, kao i da je važno otvaranje „zelenih ekonomskih koridora“ koji će biti uspostavljeni medju ovim državama i Evropskom unijom.

Vučić je danas ranije u vanrednom obraćanju saopštio da su krenuli u potragu za vakcinama i da su obezbedili 1,8 miliona doza najverovatnije Fajzer vakcina za ovu i narednu godinu, i da će prve vakcine u Srbiji biti dostupne do kraja decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari