Vučić: Ne bih vam preporučio parlamentarne izbore 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Prosečna plata biće u januaru ili martu sledeće godine 450 evra, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zapitao sve one koji smatraju da je povećanje plata u javnom sektoru od 10 odsto nedovoljan da mu navedu zemlju u kojoj se taj procenat uvećanja smatra malim.

Nema je… nego samo laž do laži, rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka sa predsedavajućim predsedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, i istakao da ga takve neistine najviše pogađaju i teško mu padaju.

Kako je objasnio, proteklih godina Vlada je teško radila i ostvarila suficit u budžetu, i onda se javljaju „razni analitičari i profesionalni lažovi“ koji iz dana u dan ponavljaju da je povećanje penzija od pet odsto i plata u javnom sektoru od 10 odsto malo i da se očekivalo više.

Moj odgovor je – molim vas, prestanite da lažete, poručio je Vučić i dodao da je slično i kad je u pitanju vojska, jer u vreme dok je bio ministar odbrane nije bilo nijednog aviona MiG-29 koji je mogao da poleti, a sada će ih biti 10.

Vučić je naglasio da podržava rad Vlade Srbije i da je izuzetno zadovoljan njenim radom, samo treba da se nastavi čuvati fiskalna disciplina, pošto je video „da tu ima iskakanja“.

Strašno se sekiram zbog toga. Vikao sam poslednjih sedam dana više nego ikad, rekao je Vučić i objasnio da su „neki“, koje nije imenovao, dočekali da se vrati staro vreme „žutih“ i devedesetih – samo daj, daj daj“.

Nema daj, poručio je on „nekim“ ministima.

Upitan o lošim komentarima na račun ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i njegovim pevačkim nastupima pred stranim zvaničnicima, Vučić je istakao da on dobro i marljivo radi važne stvari za zemlju.

On ima bolje osobine od nas koji nemamo tu vrstu šarma. Ne bih govorio da je to (pevanje) nešto loše, konstatovao je on i dodao da se gosti sa Dačićevim pevanjem „opuste“ i tako bolje vide srpsko gostoprimstvo.

Prema mišljenju Vučića, bolje je i to nego što su radili neki prethodni srpski zvaničnici, koji se u takvim prilikama „umuse“, pa „čovek ne zna šta im se dešava u glavi“, pa onda Kosovo proglasi nezavisnost.

Šta treba, da se umusimo, da budemo balzamovani, da ne budemo živi ljudi, zapitao je Vučić.

On je, na pitanje da li su mogući i vanredni parlamentarni izbori, odgovorio da ih opoziciji, koja to traži, ne bi preporučio, kao i da „nikada do sada sa megdana nije pobegao“, niti će bežati.

Ako vole – nek izvole, samo nemoj posle opet da kukaju, da se čude što u svojim zatvorenim krugovima i društvenim mrežama misle da imaju većinu… Trebalo im je tri meseca da shvate da su izgubili, rekao je Vučić.

On je istakoa da ne bi preporučio opoziciji da zajedno sa izborima za Skupštinu grada Beograda budu održani vanredni parlamentarni izbori.

„Ne bih preporučio izbore“, rekao je Vučić i dodao da nikada do sada nije „pobegao sa megdana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari