Vučić: Ne igrajte se oruđem i oružjem 1Foto: Fonet

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je izgubio poverenje u Prištinu i da će zato nastavak dijaloga u Briselu biti veoma težak.

„Želim da zamolimo EU zvaničnike da ne pružaju podršku dovođenju oružja i oruđa tamo gde mu nije mesto, a sve ostalo, druge teme, dešavaće se neki drugi put“, rekao je premijer na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsedavajućim Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem.

Premijer je naveo da će zbog gubitka poverenja razgovori biti teški, ali da je važno da se obezbede mir, stabilnost i bezbednost za Srbe na Kosovu i Metohiji.

„Sam sam izgubio poverenje u albanske predstavnike… Kako možete nekome verovati kada lepo razgovarate, a onda taj neko sutra pošalje 14 tenkova i kaže uđite ne znam gde“, rekao je Vučić. On je ponovo poručio Prištini: „Ne igrajte se oruđem i oružjem“.

Pemijer je kazao i da do incidenata i problema dolazi kada dijalog na visokom nivou izvesno vreme ne funkcioniše na način na koji bi trebalo, i dodao da se nada da će visoka predstavnica EU doneti odluku da se delegacije češće sastaju. „Od sutrašnjeg susreta ne očekujem previše, ali očekujem smirivanje situacije i jasne poruke… Očekuju nas teški razgovori, a svaki rezultat koji ostvarimo je dobar“, rekao je premijer.

Vučić je rekao da je učestvovao u svim razgovorima u Briselu, u svakom detaljisanju sporazuma i ocenio da niko ne poznaje razgovore sa Albancima kao on. On je dodao da je zato nekada ljut i deprimiran kada čuje reakcije iz Srbije o od nih koji, kako je rekao, ne znaju ništa o razgovorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari