Vučić: Ne znam kada će biti izbori, ali će biti ubrzo 1Foto:RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne zna kada će biti izbori, ali da će biti ubrzo.

On je to kazao u sklopu kampanje „Budućnost Srbije“ u Kraljevu.

„Ja ne znam kad će biti izbori, ali svakako će biti brzo. I kad budu naša je obaveza da pristojna Srbija pobedi. I ne samo da pobedi, nego da pobedi ubedljivo i ubedljivije nego što je ikada do sada pobedila“, rekao je Vučić.

https://www.instagram.com/p/BuMXXSHBOJy/

Vučić: Nemam bojazan za ekonomiju Srbije, strah me po pitanju Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nikakvu bojazan za ekonomiju Srbije, ali da ima jedini strah po pitanju Kosova, jer se albanski lideri, kako je rekao, ponašaju iracionalno i neodgovorno.

Vučić je u sklopu kampanje „Budućnost Srbija“ u Kraljevu kazao da ne može da razume ponašanje albanskih lidera.

„Hvale se svojom nepredvidivošću i mogu da vas iznenade svojim ludilom, nepredvidljivošću i neodgovornošću“, rekao je Vučić.

O svetskim silama Vučić je kazao da neće da vode računa o interesima Srbije, o pravdi i pravu ma koliko da je istina na strani Srbije, ali će uvek biti na strani Kosova.

„Oni su svoje protivpravno čedo počeli da podižu, danas im je ono neposlušno ali će o njemu i dalje da vode računa“, rekao je on i dodao da za Srbiju nema lagodne situacije.

Vučić je podsetio da nije Srbija uvela takse za uvoz robe, te da Priština nije ispunila nijednu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma, ali nikada se to neće čuti.

„Ja njima samo kažem jednu stvar, vi ste mnogo jaki – imate podršku mnogih jakih sila. Mi ćemo vas da molimo da sačuvamo mir i stabilnost, ali to što smo mi pristojni nemojte da mislite da smo slabi i da smo se uplašili. Budemo li primorani, sačuvaćemo svoj narod i svoju državu“, poručio je Vučić.

Prema njegovim rečima 2019. biće godina najvećih investicija Srbije u sve ključne institucije na Kosovu.

Govoreći o ekonomskoj situaciji, Vučić je rekao da se danas „svega 30 i nekoliko odsto penzija isplaćuje iz budžeta, jer je veći broj zaposlenih ljudi“.

„Iz godine u godinu imaćete veće penzije, a da budžet bude veći“, rekao je Vučić i dodao da je zemlja u ekonomskom smislu bila „težak bolesnik koji boluje od raka“ zbog čega je morao da primeni „najtežu terapiju“.

Đilasu leglo 500 miliona evra za pet godina

Vučić je poručio je danas onima koji su „nekad pljačkali“ Srbiju da im se neće dozvoliti nasilje jer ne mogu da „unište pravo većine koja je na strani budućnosti Srbije“.

„Nisam fasciniran takvima, oni bi da pljačkaju Srbiju, nećemo dozvoliti da se takvo vreme vrati“, rekao je Vučić, tokom boravka u Kraljevu, o okviru kampanje Budućnost Srbije.

On je govoreći o opoziciji rekao da je „Draganu Đilasu leglo 500 miliona evra za pet godina“ dok je bio u vlasti, „onom drugom 7 miliona evra od hoštaplera, dok Obradović naziva naše žene fuksama“.

Govoreći o Kosovu, on je rekao da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio da će ga „srušiti za 40 dana na beograskim ulicama ali će morati da sečeka a možda mu i neće uspeti“.

Vučić je rekao i da strani ambasadori neće upravljati Srbijom, kao što je, naglasio, to bilo nekada već izabrani predstavnici naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari