Vučić: Neće da učestvuju zato što ne mogu da pobede na izborima 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi voleo da govori o mnogo važnijim temama nego o dijalogu predstavnika vlasti i opozicije, ali da mu je stalo da opozicija izađe na izbore jer bi to bilo najbolje za Srbiju i tada bi građani videli koliku ko ima podršku.

„Svi ti milioni, ta organizacija njihova, ne pričam o opoziciji već o milionima, tih 5 ili kako im je tačno ime, oni kažu nećemo da učestvujemo i to pričaju od 2017. još od predsedničkih izbora i to samo zato što ne mogu da pobede na izborima, ne da pobede već ni da budu blizu na izborima“, rekao je Vučić za RTS.

On je rekao da je opoziciji najlakše da bojkotuje izbore.

„A što se tiče razgovora, oni su lekoviti gde god da se odigravaju, ja sam najneomiljeniji i najmanje važan, pa je dobro da mene izbegnu u toj priči, jer nikada nisu hteli sa mnom da razgovaraju, bezbroj puta su rekli da je izdajnik onaj koji pregovara sa Vučićem“, rekao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, on je veoma srećan što opozicija uspešno razgovara sa Vladimirom Orlićem, Vladimirom Đukanovićem, Vladankom Malović.

„Nadam se da će te razgovore nastaviti u skladu sa ustavnim ingirencijama, to znači onog sekunda kad uđu u parlament, kada neka od njihovih organizacija pređe cenzus, ja ću verovatno razgovarati i sa gospodinom Trifunovićem, ako bude išao na izbore, ako bude iznad cenzusa i sa gospodinom Šešeljem, i sa Ivicom Dačićem ako pređu cenzus, to je moja ustavna obaveza“, poručio je Vučić.

Kada je o medijima reč, Vučić je upitao gde je 2012. godine opozicija mogla da se vidi, pojavi, gde je moglo da se kaže jedno slovo protiv Dragana Đilasa „vrhovnog boga“ svih medija.

On je istakao da se opozicija „dodvorava“ delu javnosti jer kontroliše značajan deo medijske sfere od N1, Al Džazire, TV Naša, lista Danas, Blica, kao i nedeljnike, NIN, Vreme i Novi magazin.

Vučić je uklanjanje ograde ispred zgrade predsedništva prokomentarisao rečima da je tako lepše, a da će u subotu za vreme protesta „1 od 5 miliona“ na ulazu u zgradu biti pet ili šest devojaka da „ih podsete na kršenje zakona“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari