Vučić i prestolonaslednik Abu Dabija razgovarali o investicijama i saradnji 1Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas u Abu Dabiju s princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Mohamedom Bin Zajedom el Nahjanom razgovarao o otvaranju mogućnosti za dalja ulaganja i produbljavanje saradnje.

Razgovarali su i o „Etihadu“ i „Er Srbiji“, kao i o vojnotehničkoj saradnji, rekao je Vučić za Radio-Televiziju Srbije (RTS).

Naglasio je da je postignut dogovor o izgradnji fabrike za vakcine u Srbiji, što će joj „doneti veliku prednost“.

Predsednik Srbije je rekao da će biti „dobrih vesti oko ‘Beograda na vodi’ “ gde veruje da će doći neki od najvećih svetskih brendova i podstaći turizam.

Naveo je da su razgovarali i o tome da se „prave rizorti za bogate Evropljane i Azijate, da Srbija može da zaradjuje kao zemlja“.

Vučić koji sutra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata putuje u Bahrein, rekao je da će tamo potpisati međudržavni memorandum o razumevanju i saradnji i da će se dogovoriti da kralj Bahreina Salman bin Hamad uskoro poseti Beograd.

Ocenio je da ti dogovori otvaraju Srbiji nova tržišta, a tehnologiju i investitore dovode u Srbiju.

„Mi smo uspeli zahvaljujući jednoj politici nezavisne suverene zemlje koja brine o sebi, koja brine o svom narodu i koja ne služi nikome, da uspostavimo kontakte i ostvarujemo rezultate“, rekao je Vučić.

Razgovarali su o saradnji u poljoprivredi, investicijama, vakcinaciji protiv korona virusa, prenela je RTS.

Predsednik Srbije je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) prethodno danas razgovarao s generalnim direktorom kompanije Mubadala Kaldunom Al Mubarakom i prisustvovao prezentaciji modela koje ta zemlja primenjuje u upravljanju epidemijom i vakcinicijom.

Vučić je sinoć, po dolasku u Abu Dabi, rekao da želi više poljoprivrednih proizvoda Srbije na arapskom tržištu, „imamo velike projekte s njima – od ‘Beograda na vodi’ do ‘Al Dahre’, poljoprivrednog kombinata koji se sprema za nove investicije“, rekao je on.

Vučić sa direktorom Mubadale i na prezentaciji modela borbe protiv korona virusa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji boravi u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) razgovarao je danas u Abu Dabiju sa generalnim direktorom kompanije Mubadala Kaldunom Al Mubarakom i prisustvovao prezentaciji modela koje ta zemlja primenjuje u upravljanju korona-krizom i vakciniciji protiv kovida-19.

„Izvanredan sastanak sa velikim prijateljem Srbije i mojim dragim drugom Kaldunom Al-Mubarakom o svim važnim temama, a posebno o vakcinaciji i donosim strateški važne vesti za Srbiju“, napisao je je Vučić na instagram profilu u „budućnostsrbijeav“.

Prethodno je, uz fotografiju, objavio da je prisustvovao „fantastičnoj prezentaciji modela UAE u upravljanju krizom prouzrokovanom kovidom-19“, koju je prikazao direktor za bezbednost i prevenciju Nacionalne uprave za upravljanje vanrednim situacijama i elementarnim nepogodama Saif Aldaheri.

 


Vučić je prisustvovao i prezentaciji iskustava UAE tokm procesa vakcinisanja protiv kovida-19 koju je predstavila načelnica Nacionalnog odbora za istraživanje kovida Farida Alhosani.

Vučić je od juče boravi u poseti UAE odakle u petak putuje u Bahrein. On je sinoć po dolasku u Abu Dabi rekao da će sa tamošnjim zvaničnicima razgovarati o razvoju saradnje u više oblasti.

„Želimo da proširimo arapsko tržište za naše poljoprivredne proizvode. Imamo velike projekte s njima, od ‘Beograda na vodi’ do ‘Al Dahre’, poljoprivrednog kombinata koji se sprema za nove investicije“, rekao je Vučić.

On je dodao da će pokušati i da „napravi novu zelenu agendu za Srbiju“ u razgovorima s predstavnicima arapskih kompanija o ulaganju u obnovljive izvore energije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

15 reagovanja na “Vučić i prestolonaslednik Abu Dabija razgovarali o investicijama i saradnji”

 1. pa kada preko medija krene da prosipa znanje o borbi protiv virusa – ugasiće ceo klizni štab. Teško onima koji budu morali da ga slušaju – a neki će morati.

 2. ambasador Srbije u Emiratima je S. V. koji u penziji od 2013. (Jer je 1948 godiste, penzionisanje obavezno po Zakonu o radu sa 65). Inace je vrlo poznat u MSP po tome sto ne zna NIJEDAN strani jezik. Zato je ranije bio na sluzbama uglavnom u BiH, Hrvatskoj i susedima. Inace, nije ni diplomata, zaposlio se kao administrativac-arhivar, a kasnije uz rad, „zavrsio“ i fakultet.
  Sve gornje su poznate i proverljive cinjenice, pitajte u MSP i trazite originale dokumenata

   • ambasador jeste odavno penzioner. Dakle iz budzeta Srbije prima vec godinama istovremeno:
    1) veliku dinarsku pènziju
    2) ambasadorsku platu (oko 4500 evra), plus dodatke, reprezentaciju, plus rezidencija, sofer, limuzina sluzbena, fri sopovi sa povlascenim cenama, batler, kucna pomocnica……

 3. Biće sve to interesantno kada se bude pisala istorija. Šta to mi imamo sa njima, a šta oni imaju sa nama.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.