Vučić: Srbija će reagovati na ozbiljan, ali oštar način 1Foto: EPA-EFE/ ROBERT GHEMENT

Srbija će reagovati na ozbiljan, odgovoran, ali oštar i odlučan način, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom izjave predsednika Kosova Hašima Tačija da će, ako Evropska unija nastavi sa izolacijom Kosova, razmotriti mogućnost institucionalnih akcija ili referenduma za ujedinjenje Kosova i Albanije.

Vučić je novinarima u Loznici rekao da je na to pre tri dana upozorio evropske predstavnike.

„Kada sam molio ljude iz EU da Priština ne donosi onakvu platformu koja je protiv dijaloga, kada sam molio nemojte da donosite te rezolucije i deklaraciju o Srbima kao genocidnom narodu. Nemojte da pričate sve te gluposti zato što razarate dijalog. Oni su mi rekli da to nikada neće doći na dnevni red“, rekao je Vučić.

On je dodao da su predstavnici EU pre tri dana ponovili da se to nikada neće dogoditi i da to nikada neće dozvoliti, što znači da će „ići u tom smeru“, a Srbija će na to svakako reagovati, „na ozbiljan, odgovoran, ali oštar i odlučan način“.

Posle Loznice Vučić je posetio Mali Zvornik gde je obišao rekonstruisani kulturno-istorijski objekat „Podzemni grad Karađorđevića“ u Malom Zvorniku, za čije je uređenje i sanaciju Vlada Srbije izdvojila 32 miliona, a opština pet miliona dinara.

U razgovoru sa građanima Malog Zvornika Vučić je najavio da će predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u narednih mesec i po ili dva meseca doći u Srbiju i da će tražiti da bude održan sastanak i sa predstavnicima BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari