Vučić: Strani predstavnici u kafanama ubeđivali i davali novac političarima na Kosovu 1Foto: Facebook/AleksandarVucic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su „strani predstavnici u raznim kafanama“ ubeđivali i davali novac pojedinim srpskim političarima na Kosovu kako bi se na izborima 6. oktobra kandidovali protiv Srpske liste.

Ocenujući da će to Srbe dodatno ujediniti i da će Srpska lista odneti „ubedljivu“ pobedu, Vučić je upitao kako se može očekivati da neko ko prima novac od stranih ambasada može da brani interese Srbije.

„Meni je važno da Srbi budu što više ujedinjeni, a kada primate novac iz strane ambasade i nikad ne odgovorite na pitanje odakle vam 200.000 evra kao Vuk Jeremić, kako očekujete da takav čovek brani srpske interese. Kako to da strana ambasada prebacuje 200.000 evra jednom čoveku, a da to ne odgovara toj zemlji nego Srbiji“, upitao je Vučić.

Komentarišući reakcije iz Zagreba na zabranu posete delegacije Vojske Srbije komemoraciji jasenovačkim žrtvama, Vučić je rekao da je policijska stanica u Novskoj bila znatno ranije obaveštena o poseti.

„To su bili naši kadeti koji su bili spremni da odaju počast u Jasenovcu i u civilnoj odeći ali im je rečeno da ‘danas neće ući’. Nisu nikome smetali u Mauthauzenu, a nekom smetaju u Jasenovcu“, kazao je Vučić.

Najavio je i da uskoro očekuje da jedna „snažna“ američka kompanija izađe sa planom kako treba da izgleda memorijalni centar u Donjoj Gradini u Republici Srpskoj, za čiju će izgradnju Srbija i RS kako je rekao, uložiti „veliki novac“.

Upitan da li će Srbija pozvati misiju OEBS da prati predstojeće parlamentarne izbore, Vučić je rekao da nema „nikakav problem s tim“ i da je ta misija već pozvana da „šest meseci unapred“ prati izborne radnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari