Vučić u Novom Sadu na ceremoniji otvaranja Omladinske prestonice Evrope 1Foto: Beta/Miloš Miškov (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas mlade da požure u rešavanju izazova i ocenio da, ako izazovi u regionu negde postoje – onda je to u Srbiji.

Vučić je u Novom Sadu na ceremoniji otvaranja Omladinske prestonice Evrope 2019, rekao kako je video novu energiju i nadu koju „ovi mladi ludi donose svima nama“ i zatraižo od njih da budu „istrajni i originalni“.

On je ukazao da je imenovanje Novog Sada za omladinsku prestonicu Evrope čast, ali i opomena koga treba pitati kada je reč o budućnosti zemlje. Ništa, pa ni politika, ne može da leži na rečima, parolama i marketingu, nego na onom što radite, poručio je Vučić mladima, ističući da nijedan problem i nijedno pitanje nisu nerešivi ako se prihvati izazov, „koji ne priznaje pravdanje i izgovor“.

Svečanosti u novosadskoj sinagogi prisustvovali su predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri Vanja Udovičić, Zoran Đorđević i Mladen Šarčević, šef deleacije EU u Srbiji Sem Fabrici, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnici diplomatskog kora u Srbiji. Titulu Omladinske prestonice Evrope Novi Sad nosiće narednih godinu dana i prvi je grad koji izvan EU kome je dodeljenoa titula evropske prestionice mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari