Vučić: U Zaječaru će biti otvorena nova kompanija s 2.000 zaposlenih 1Vučić u Zaječaru Foto: Budućnost Srbije/Instagram

Vučić je rekao da još ne može da kaže koja je to kompanija, a ugovor o njenom otvaranju biće potpisan u narednih mesec dana.

Rekao je da je to „najvažnija vest koja se decenijama čekala“ jer će rad te firme doneti mnogo više novca za Zaječaru za puteve, kanalizaciju, vodovod i za rešavanje drugih problema.

Vučić je kazao da država u zdravstveni centar u Zaječaru ulaže 20 miliona, a 17 miliona evra u stadion za 8.200 gledalaca, po standardima UEFA.

Vučić je na mitingu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ najavio i da će biti rekonstruisan srednjoškolski centar u Zaječaru.

Pozvao je građane Timočke okruga da ne odlaze u inostranstvo, one koji su otišli da se vrate, a ljude iz drugih delova Srbije da ulažu novac u taj kraj.

Poseta predsednika Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, naterala je čelnike grada da porade na izgledu grada na Timoku.

„Letećete sa posla ako opet vidim ogradu između naroda i funkcionera“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas na javnom skupu u Zaječaru dižući glas poručio „onima koji mu organizuju mitinge, da neće više da vidi ogradu između naroda i funkcionera“.

„Ja sam došao da razgovaram s narodom, a ne zbog funkcionera. Nadam se da ste me razumeli dobro: Nemoj da vidim da ste mi to još negde uradili ili ćete svi da letite s posla!“, rekao je Vučić, uz burno odobravanje na mitingu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

Dodao je da je to „i ranije govorio“, ali da je sada „poslednja opomena“.

„Probajte da mi to uradite u Somboru za nedelju dana! Zato što vi gradonačelnici i predsednici opština morate da razgovarate sa ljudima pa čak i kad nisu u pravu da ih čujete i vidite koje su njihove muke“, rekao je Vučić.

Rekao je da „nasilnog preuzimanja vlasti i prebijanja u Srbiji naće biti“, ali i da nije došao da govori o onima koji „prete batinama i ‘dugim cevima’ „.

„Omogućićemo normalnoj, pristojnoj Srbiji da toga nema“, rekao je Vučić.

Po njegovim rečima, takvi što prete, „dosta su uradili protiv države“ i zapitao:“Ima li neka fabriku koju nisu zatvorili?“.

Dok je govorio o odlasku ljudi na rad u inostranstvu, od okupljenih se čulo pitanje zašto je tako, na šta je on odgovorio da je „privatizacija bila lopovska“.

Vučić je rekao da „jako ljut“ i da se „puno sekira“ kad vidi da mediji pišu kako su idelne plate u zapadnim zemljama, jer ionako Srbija ima puno demografskih problema, a dodao je da će do kraja godine minimalna plata biti 30.000 dinara.

„Za brži ekonomski rast, veće plate i penzije potrebni mir i stabilnost“

Vučić je izjavio da su mir i stabilnost potrebni za brži ekonomski rast, veće plate i penzije i da zato, kako je istakao, „toliko energije i truda“ ulaže da „sačuva mir sa Albancima na Kosovu“.

„To je teška borba“, rekao je Vučić gradjanima u Zaječaru na skupu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

Vučić je kazao da Albanci ne žele kompromis, već samo da Srbija prizna nezavisnost Kosova.

„Kada kažemo moramo da razgovaramo o kompromisu, oni kažu nema kompromisa, hoćemo samo da priznate nezavisnos Kosova“, rekao je Vučić.

On je naveo da Beograd uvek hoće da razgovara, ali ne na način na koji to hoće Albanci.

„Tako se sa Srbijom ne razgovara, to ste mogli 2008. godine i 2006. godine kada se Crna Gora odvajala, dosta je bilo odvajanja, vreme je da se Srbija ujedinjuje štiteći nacionalne i državne interese, ne povredjujući nikog drugog i stalno tražeći kompromis“, istakao je Vučić.

On je kazao da je važno da se Srbija obnavlja, ali i da se pomogne narodu na Kosovu i očuva njihova bezbednost.