Vučić uputio čestitku Makronu povodom 14. jula 1Foto: EPA-EFE/ KOCA SULEJMANOVIC (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku francuskom predsedniku Emanuelu Makronu povodom nacionalnog praznika, izrazivši uverenje da će Srbija imati podršku Francuske da ostvari evropski put, u korist mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

„Čestitam Vam praznik, dan kada Francuska proslavlja neprolazno pravo čoveka na slobodu, jednakost i bratstvo. Četrnaestog dana svakog jula podsećamo se da su i za nas, građane Srbije, francuske nacionalne vrednosti trajan uzor“, napisao je Vučić.

Kako je dans saopštilo Predsedništvo, Vučić očekuje da se veze srpskog i francuskog naroda, koje su bile neraskidive u najtežim istorijskim okolnostima i koje su nailazile na različite izazove, sada ponovo razmahnu.

„Vi ste im, Vašom prošlogodišnjom posetom Beogradu i srčanim govorom ispred Spomenika zahvalnosti Francuskoj, dali snažan podsticaj“, naveo je Vučić u u čestitki Makronu.

Uz zahvalnost na nedavnom gostoprimstvu u Parizu, Vučić je dodao da će Srbija znati da uzvrati.

„Srbija i Francuska i danas dele vrednosti na kojima počiva savremena Evropa i uveren sam da ćemo imati Vašu podršku da ostvarimo naš evropski put, u korist mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu“, navodi se u čestitki Vučića, uz ocenu da je snaga Francuske i snaga Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari