Vučić: Zahtev Džafeforića za smenu Dodika toliko opasan da nemam reči 1Foto: EPA-EFE/ VLADIMIR STOJAKOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je zahtev bošnjačkog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića da visoki predstavnik Kristijan Šmit smeni srpskog člana u tom telu Milorda Dodika „toliko opasna da nema reči“. 

„Zamislite da je Dodik to zatražio za bilo koga od njih, kakav bi bio to bio rusvaj“, rekao je Vučić, za TV Pink, navodeći da se danas dva puta čuo sa Dodikom.

Vučić je rekao da je gotovo siguran da neće biti takvih odluka, „jer ne bi smelo da ih bude“, ali ako se ipak desi Srbija „to neće prihvatiti“.

Kako je rekao, više puta je nudio Bošnjacima da pokrenu strateški razgovor, navodeći da dva naroda moraju da se međusobno čuvaju i poštuju, ali „odgovora iz Sarajeva nije bilo“.

„Ne treba nam rušenje integriteta ni Srbije ni Bosne i Hercegovine. Ko Boga vas molim da to ne činite, treba nam mir i ekonomski razvoj. Ali nekada nekom to ne možete da objasnite, kad se neko uzda u međunarodni faktor da će da reši sve probleme koje nisu mogli sami razgovorom sa svojim komšijama da reše“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari