Vučić: Značajni odnosi sa Grčkom 1Foto: Facebook /

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Kocijasom da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa Grčkom, koji su zasnovani na čvrstom prijateljstvu, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dva naroda.

On je naglasio da moramo da radimo na jačanju ekonomske saradnje i povećanju trgovinske razmene između dveju zemalja.

Vučić je obavestio Kocijasa o problemima i zastoju u sprovođenju Briselskog sporazuma i zahvalio Grčkoj na interesu koji pokazuje za dijalog Beograda i Prištine.

Istakao je da izuzetno ceni kontinuiranu podršku Grčke suverenitetu i teritotijalnom integritetu Srbije.

Vučić je rekao da je punopravno članstvo u Evropskoj uniji u samom vrhu spoljnopolitičkih prioriteta Srbije i naglasio da je što skorija integracija svih zemalja Jugoistočne Evrope u EU jedina realna garancija za trajnu i održivu stabilizaciju celog regiona.

U skladu sa tim, dodao je, Srbija veoma ceni principijelnu poziciju Grčke i aktivno angažovanje na ubrzanju procesa evrointegracija Srbije, kao i ostalih zemalja regiona.

Kocijas je naglasio da je interes Grčke da Srbija bude stabilna i da održava stabilnost regiona.

„Ovom regionu potrebna je saradnja“, zaključio je on.

Naše prijateljstvo je čvrsto, ali mi nismo uspeli da podignemo naše ekonomske odnose na nivo naših prijateljskih i političkih odnosa, zaključili su Vučić i Kocijas i naglasili da je neophodno raditi na konkretnim projektima za dobrobit obe zemlje, navodi se u saopštenju pres službe Predsednika Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari