Vučurović:  "Komplimenti" Trampa bez stava 1Foto: Facebook, Jovan Jole Vucurovic,

Premijer Crne Gore Duško Marković izneo je uvrede na račun srpskog ministra Ivice Dačića, a ako misli da je nečim povređena Crna Gora ili on lično kao premijer, neophodno je bilo da saopšti i svoj stav vezano za ,,komplimente“ koje je i o njemu i o Crnoj Gori saopštio predsednik SAD Donald Tramp, rekao je poslanik Demorkatskog fronta Jovan Vučurović.

 

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, rekavši da je zabrinut zbog torture i diskriminacije nad građanima Srbije u Crnoj Gori, nije rekao ništa van onoga o čemu je razgovarao sa predsednikom Nove srpske demokratije (NSD), Andrijom Mandićem, i što već ranije nije saopštio i patrijarh srpski Irinej, vodeći srpski intelektualci i političari, rekao je poslanik Demorkatskog fronta i član Predsedništva NSD, Jovan Vučurović.

On smatra da je premijer Duško Marković, reagujući „oštro i isfrustrirano“, izneo uvrede na račun srpskog ministra, prenose Vijesti.

Marković je ocenio da su Dačićevi navodi neistiniti i nepristojni.

„Ali, ako je već želeo nešto da komentariše, i ako misli da je nečim povređena Crna Gora ili on lično kao premijer, neophodno je bilo da pre toga saopšti i svoj stav vezano za ,,komplimente“ koje je i o njemu i o Crnoj Gori saopštio predsednik SAD Donald Tramp. Pa kada se izjasni o onome što je Tramp rekao za njega i Crnu Goru, onda bi mogao i nešto da kaže o susedstvu, prededniku SPS, ili o nekoj drugoj srpskoj adresi, ocenio je Vučurović.

Ovako, smatra on, se samo šalje jedna žalosna poruka kako crnogorska vlast ne sme ni reči da progovori na brutalne uvrede koje im saopšti neki moćni pojedinac, kao što je predsednik SAD, ali zato su veoma raspoloženi da se kamenom, istog momenta, bace na onoga koji im je do nedavno bio najbliži i najrođeniji, a koji pritom govori istinu.

Pema njegovim rečima, ovakav nastup deluje pomalo i osvetnički prema predsedniku SPS, zato što su Marković, Đukanović i kompletno rukovodstvo DPS svojevremeno stajali u redu i čekali da ih, makar po ramenu, potapše nekadašnji predsednika SPS Slobodan Milošević.

U tom vremenu je,kako je rekao, i Milošević mogao da se ponaša prema njima kao Tramp danas, i ne bi bilo nikakvih protesta i oštrih formulacija koje se sad upotrebljavaju protiv Dačića.

O onome o čemu je pričao Ivica Dačić, a sa čim ga je upoznao i predsednik NSD Andrija Mandić, postoji mnogo dokaza i činjenica koje svedoče o antisrpskom i antipravoslavnom karakteru crnogorskog režima. To nije nikakva tajna i sa tim podacima su upoznati svi zainteresovani, a svakako da su jedni od tih i državni vrh Srbije kome pripada i Ivica Dačić“, rekao je Vučurović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari