Vukadinović: Vlada da pozove Srbe da bojkotuju izbore na Kosovu 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

“Skandalozno je da je za javni servis Radio televiziju Srbije, koji se finansira ogromnim parama iz budžeta, česta tema da li će neke izmišljene, nepostojeće stranke bojkotovati sledeće parlamentarne izbore, a nije tema da je Srpska radikalna stranka, druga po veličini u parlamentu Srbije prikupila više od 100.000 potpisa građana Srbije za ukidanje institucije javnih izvršitelja”, rekao je poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj.

„Samim tim RTS pokazuje da ne poštuje te ljude koji su potpisali peticiju. Pitam Vladu Srbije da li je normalno takvo stanje u medijima”, upitao je on, na početku sednice Skupštine Srbije posvećene poslaničkim pitanjima .

Govoreći o porukama koje stižu iz Evrope o dogovoru koji bi se završio uzajamnim priznanjem Kosova i Srbije, Šešelj je rekao da je krajnje vreme da se Skupština i Vlada opredele da li je Srbija posvećena Evropskoj uniji pa joj priznanje Kosova ne smeta, ili će učiniti sve da sačuva Kosovo i samim tim odustane od EU.

A poslanik poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije, Đorđe Vukadinović ocenio je da bi Vlada Srbije trebalo da pozove građane da bojkotuju izbore na Kosovu iz mnogo razloga, a ključni je što ne može da se glasa sa srpskim dokumentima.

On je zatražio i mišljenje Kancelarije za Kosovo i Metohiju i rekao da ta institucija još nijednom nije odgovorila na njegova pitanja.

Đorđe Komlenski, poslanik Pokreta socijalista zatražio je od Vlade Srbije, ministarstva finansija i REM-a odgovor da li se program N1 televizije, koji se emituje u Srbiji, istovremeno reemituje i na području Slovenije ili Luksemburga.

On je rekao da N1, Sport klub, Nova S nisu registrovani u Srbiji, nije im REM izdao dozvole za pružanje medijskih usluga, već im je izdata dozvola u Luksemburgu.

Poslanik Pokreta socijalista je upozorio da ukoliko REM ne odgovori na ova pitanja precizno, trebalo bi nadležni organi i njegov rad da provere.

Milorad Mijatović iz Socijaldemokratske partije, uz podsećanje na dobru praksu Omladinskih radnih akcija kao specifičnog vida dobrovoljnog rada, upitao je premijerku Anu Brnabić da li je pripremljen nacrt zakona o ORA, obzirom da i dalje postoji entuzijazam građana.

“Nije patriotizam samo govoriti ja volim Srbiju, patriotizam je i zasaditi jedno drvo, urediti prostor gde živite“, rekao je Mijatović, ali mu je replicirao Dragan Šormaz, poslanik SNS uz poruku da „omladina treba da uči, da se zabavlja i da uživa u ljubavi, a ne da tuca kamen i kopa rovove za parče hleba i čašu vode“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari