Vulin čestitao ruskom kolegi Sergeju Šojguu Dan pobede nad fašizmom 1Aleksandar Vulin Foto: Bet/MOD/Jovo Mamula

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin uputio je ruskom kolegi Sergeju Šojguu čestitku povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom.

Vulin je u čestitki naveo da je Crvena armija tokom Drugog svetskog rata „zadivila svet svojom borbom, upornošću i istrajnošću“ i dodao da „besprimerno herojstvo i svesna žrtva njenih pripadnika ne sme biti zaboravljena“.

„Pre 75 godina naši narodi su bili pobednici, nacističko zlo je snagom našeg ujedinjenog oružja bilo slomljeno. Srbi nikada neće zaboraviti kako su zajedno sa crvenoarmejcima oslobađali Beograd. Sramno bi bilo i nedostojno naših predaka kada se istina ne bi rekla i kada se zahvalno sećanje ne bi sačuvalo“, naveo je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

Dodao je da Srbi „nikada neće pristati da se istorija menja i da se izjednače žrtve i dželati, okupatori i borci za slobodu“.

„Ni Srbi ni Rusi nikada nisu pogrešili kada je trebalo birati između dobra i zla i zato Vama dragi druže, kao i svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Rusije, i ratnim veteranima čestitam zajednički praznik, Dan pobede“, naveo je ministar odbrane Srbije u čestitki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari