Vulin: Mržnja uređuje Danas 1Aleksandar Vulin Foto: Bet/MOD/Jovo Mamula

„Porediti Vučića sa Hitlerom je uvreda za Vučića, a još više za zdrav razum. Porediti neuporedivo je glupo, pogrešno i zlonamerno“, rekao je danas predsednik Pokreta socijalista i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

– Uredništvo „Danas“ voli da vređa Vučića i nije im važno što takvo poređenje vređa sve Hitlerove žrtve, vređa sve pobijene u logorima, streljane, poklane, izginule po bojištima Drugog svetskog rata“ – izjavio je Vulin.

Ministar je reagovao nakon što je na današnjoj naslovnici Danasa osvanula karikatura Predraga Koraksića Koraksa na kojoj se nalaze visoki funkcioneri SNS.

– Zadovoljstvo koje osete u „Danasu“ kada povrede Vučića trebalo bi da ustukne pred stidom, koji bi morali da osete kada pomisle na potomke Hitlerovih žrtava. Na žalost, mržnja kojom se uređuje „Danas“ jača je od stida – poručio je Vulin.

Vuletić: Sramna naslovna Danasa

– Od trenutka kada je Boško Obradović napadom na narodne poslanike ispred Skupštine Srbije, svrstao sebe u fašiste, pojedini mediji su počeli da se utrkuju u nameri da operu to blato sa njegovog lica. Ne sumnjamo da je u to „pranje“ umešan i njihov vrhovni pajtaš Dragan Đilas, jer su oni svi od reda igračke u njegovim rukama – izjavio je danas Generalni sekretar Pokreta socijalista Predrag Vuletić.

Prema njegovim rečima, ovo je razlog zašto se u Danasu na naslovnoj strani pojavila Koraksova karikatura, koja je bila povod da tokom dana više funkcionera Pokreta socijalista reaguje saopštenjima za javnost.

– Zato danas po tim medijima nailazimo na zamenu teza, odnosno karikature njihovog omiljenog crtača, gde prikazuju predsednika Srbije kao Hitlera. Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i svi članovi naše stranke smatraju da je ovako nešto sramno u demokratskom društvu, u zemlji koja je dala nemerljiv doprinos borbi protiv fašizma i koja je osetila sve strahote Hitlerovih sledbenika. A sve je to urađeno da bi se skrenula pažnja na ono što se desilo ispred skupštine i što se ničim ne može opravdati, a ni zaboraviti – poručio je Vuletić.

On je citirao kinesku izreku: „Propustili su odličnu priliku da odćute“, dodajući da će na izborima narod pokazati kome je gde mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari