Vulin: Neprihvatljiva vojska Kosova 1Foto: MOD (arhiva)

Srbija ne prihvata, niti će ubuduće prihvatiti transformaciju Kosovskih snaga bezbednosti u Oružane snage Kosova, poručio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sa američkim kongresmenom, brigadnim generalom Stivenom Stajversom iz Nacionalne garde Ohajo.

Vulin je ocenio da bi to predstavljalo jedan od elemenata koji sasvim sigurno vode u negativnom pravcu, predstavljaju grubo kršenje svih dosadašnjih sporazuma i imaju izrazito negativan uticaj na regionalnu stabilnost, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vulin i Stajvers su razgovarali o nastavku vojne saradnje, uz naglasak na saradnju u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i Nacionalne garde Ohajo, koji traje više od 11 godina.

Vulin je zahvalio Stajversu za lični angažman na rešavanju svih otvorenih pitanja, kao i za zalaganje u okviru Srpskog kokusa u Kongresu SAD, uz velika očekivanja da će se, ukoliko stupi na dužnost predsedavajućeg Srpskog kokusa, maskimalno zalagati za unapređenje bilateralnih odnosa Srbije i SAD u svim segmentima.

Tema razgovora bila je i političko-bezbednosna situacija u regionu, a Vulin je ponovio stav Srbije politici vojne neutralnosti, razvoju saradnje sa svim ključnim akterima međunarodne zajednice i razvoju regionalne saradnje, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari