Vulin: Srbi jedini narod na svetu koji mora da se bori za svoja prava 1Aleksandar Vulin Foto: Bet/MOD/Jovo Mamula

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin povodom Božića je posetio pripadnike Vojske Srbije kod Kuršumlije, u bazi Trmka, u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Vulin je rekao da danas, na praznik, „treba da mislimo i na naše sunarodnike, na Srbe na Kosovu i Metohiji, na Srbe u Republici Srpskoj, u Hrvatskoj, treba da mislimo na Srbe u Crnoj Gori, na njihovu borbu za pravo da veruju u svog Boga, da obilaze svoju crkvu, govore svojim jezikom, da pišu svojim pismom“.

„Kako god se budu odnosili prema Srbima tako se odnose i prema Srbiji. Kako se odnose prema našoj ćirilici i našoj crkvi tako se odnose i prema svakom od nas“, rekao je ministar.

Država Srbija, nastavio je on, „u ove praznične dane šalje poruku mira, želi slogu, jedinstvo, ali iznad svega želi da svi Srbi, bez obzira gde žive budu sigurni, mirni, zaštićeni i da ne budu jedini narod u Evropi, jedini narod na svetu, koji mora da se bori za svoje pravo da govori svojim jezikom, piše svojim pismom i da se moli u svojim crkvama“, prenelo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Po njegovim rečima, „Srbi zaslužuju da se na njih odnose ljudska prava kao i na svaki drugi narod i ne zaslužuju da se bore za ono što sami u svojoj zemlji daju svakome sa zadovoljstvom i na ponos“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari