Vulin: Srbi jedini narod na svetu koji mora da se bori za svoja prava 1Aleksandar Vulin Foto: Bet/MOD/Jovo Mamula

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin povodom Božića je posetio pripadnike Vojske Srbije kod Kuršumlije, u bazi Trmka, u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Vulin je rekao da danas, na praznik, „treba da mislimo i na naše sunarodnike, na Srbe na Kosovu i Metohiji, na Srbe u Republici Srpskoj, u Hrvatskoj, treba da mislimo na Srbe u Crnoj Gori, na njihovu borbu za pravo da veruju u svog Boga, da obilaze svoju crkvu, govore svojim jezikom, da pišu svojim pismom“.

„Kako god se budu odnosili prema Srbima tako se odnose i prema Srbiji. Kako se odnose prema našoj ćirilici i našoj crkvi tako se odnose i prema svakom od nas“, rekao je ministar.

Država Srbija, nastavio je on, „u ove praznične dane šalje poruku mira, želi slogu, jedinstvo, ali iznad svega želi da svi Srbi, bez obzira gde žive budu sigurni, mirni, zaštićeni i da ne budu jedini narod u Evropi, jedini narod na svetu, koji mora da se bori za svoje pravo da govori svojim jezikom, piše svojim pismom i da se moli u svojim crkvama“, prenelo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Po njegovim rečima, „Srbi zaslužuju da se na njih odnose ljudska prava kao i na svaki drugi narod i ne zaslužuju da se bore za ono što sami u svojoj zemlji daju svakome sa zadovoljstvom i na ponos“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

41 reagovanja na “Vulin: Srbi jedini narod na svetu koji mora da se bori za svoja prava”

    • Kurdi? Nemaju svoju državu i manjinski su narod u četiri države, Siriji, Iraku, Iranu i Turskok

    • Ono sto izjavi ministar vojni Vulin kao i slicni mu M.Djuric, treba preskociti i njihove komentare baciti u kantu. Sve njihove izjave su udarac zdravom razumu. Sto je najgore, slicno se moze uraditi i sa izjavama njihovih shefova, A.Vucica i Dace-koferceta.

  1. Svaki narod na svetu se bori za svoja prava, neki sa vecim a neki sa manjim uspehom. Srpskim vlastodrscima je najsvetiji cilj da ih obesprave u sopstvenoj drzavi. I to rade veoma uspesno.

    • Nije njemu tako loše, izborio se on lepo za sebe, pomogla mu tetka iz Kanade 🙂

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.